Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Усі структури та служби області готуються до оперативного реагування на надзвичайні ситуації

15 жовтня 2013 - 13:35

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук узяв участь у засіданні державної комісії щодо оперативного реагування на надзвичайні ситуації в осінньо-зимовий період, яке відбулося під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула.

- Запобігти завжди легше, ніж ліквідовувати, тому вся комунальна техніка повинна працювати, як тільки почнуться опади. Всі служби мають  оперативно отримувати прогнози гідрометцентру. У разі погіршення погодних умов кожен керівник повинен через засоби масової інформації оперативно інформувати населення про ситуацію, - зазначив Віце-прем’єр-міністр.

Високопосадовець додав, що дії комунальних та автодорожніх служб, рятувальників, ДАІ та інших, у тому числі – волонтерів, координують штаби на чолі з керівниками відповідних районів, міст та областей. Результати роботи – це персональна відповідальність керівників регіонів. Державна комісія з надзвичайних ситуацій надаватиме територіям необхідну допомогу.

Як доповів перший заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій України Сергій Данилюк, для оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації у зимовий період сформовано міжвідомче угрупування сил у складі 40,6 тис. осіб та підготовлено понад 11,5 тис. одиниць спецтехніки.

- Цього року вперше за завданням Уряду заздалегідь сформована база та укладено договори з підприємствами щодо залучення техніки на випадок надзвичайної ситуації в зимовий період.  Завдяки цьому у випадку складних погодних умов буде додатково залучено 4,5 тис. одиниць техніки. Місцеві органи влади мають наперед відпрацювати з цими підприємства алгоритм дій під час можливих надзвичайних ситуацій, - сказав Олександр Вілкул.

За інформацією першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Григорія Семчука, для роботи взимку підготовлено 6,5 тис. одиниць снігоприбиральної техніки, а це - 100% від запланованого. Наразі завершується процес придбання посипного матеріалу, до кінця жовтня ця робота має бути завершена.

- Місцева влада має врахувати досвід минулої зими, оперативно реагувати на погіршення погодних умов та працювати на випередження. А у разі виникнення надзвичайних ситуацій у комунальному секторі – діяти скоординовано та ефективно. Наголошую, що це персональна відповідальність керівників регіонів, - підкреслив Віце-прем’єр.

Олександр Вілкул доручив керівникам усіх регіонів у жовтні провести спільні навчання Державної служби із надзвичайних ситуацій, Міноборони, МВС, Міненерговугілля, Мінінфраструктури та комунальних служб. Під час тренувань буде відпрацьовано механізм взаємодії відповідних служб, алгоритми взаємодії з ДАІ, автодорожніми службами та волонтерами.

Також урядовець поставив завдання в кожному регіоні розробити плани реагування на випадок виникнення в осінньо-зимовий період надзвичайних ситуацій на об’єктах життєзабезпечення, аварій у системах електро-, газо-, тепло-, водопостачання та водовідведення, порушення автомобільного руху на дорогах державного та обласного значення, транспортного сполучення з населеними пунктами та роботи комунального транспорту.

 За підсумками засідання Петро Гончарук провів оперативну нараду, під час якої дав низку доручень керівникам відповідних служб області та структурних підрозділів облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович