Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальні працівники вдосконалюють роботу з прийомними сім’ями

15 жовтня 2013 - 15:28

Соціальні працівники вдосконалюють роботу з прийомними сім’ями

У Запорізькому обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбувся четвертий навчальний семінар для соцпрацівників, які здійснюють супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Семінар проводиться спільно з тренерами благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Слухачами лекцій стали  фахівці із Запоріжжя та Енергодара, а також Новомиколаївського, Приморського, Михайлівського, Великобілозерського, Кам’янсько-Дніпровського, Оріхівського, Василівського, Якимівського, Пологівського, Приазовського та Веселівського районів.

За даними спеціалістів обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, нині на території регіону проживає близько 900 дітей-сиріт, які потребують батьківського піклування. У зв’язку з цим, один з основних пріоритетів системи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді - це збільшення кількості дітей-сиріт, які виховуються в родині.

При супроводженні прийомних родин важливим аспектом є сприяння адаптації дитини в новій сім’ї, створення позитивного психологічного клімату. Крім того, соцпрацівники мають популяризувати сімейні форми виховання, працювати з потенційними кандидатами у прийомні батьки та батьки-вихователі.

- Активна реалізація нових соціальних ініціатив Президента України щодо охоплення дітей сімейними формами виховання, супроводження прийомних родин  потребує фахових працівників. Наразі ми аналізуємо діяльність наших центрів на місцях, формуємо ефективну модель роботи інституту соціальних працівників, яка враховуватиме  стратегію реформування системи соціальних послуг, - повідомила директор центру Оксана Панікарова.

За даними посадовця, за дев’ять місяців поточного року в області було виявлено 17867 сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. У цих родинах виховуються 26513 дітей. Понад 93% цих сімей уже отримали необхідну комплексну допомогу. Загалом  за цей період соцпрацівниками надано 410597 послуг клієнтам.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області