Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Власники приватних будинків та приватизованих квартир повинні мати рівні права та обов’язки

16 жовтня 2013 - 14:51

Власники приватних будинків та приватизованих квартир повинні мати рівні права та обов’язки

В обласній державній адміністрації відбулося засідання регіональної ради з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, яке провів заступник голови ОДА Петро Гончарук.

Насамперед представник обласної виконавчої влади поцікавився у присутніх проблемними питаннями перебігу опалювального сезону в ОСББ. Серед зауважень, які були озвучені лідерами ОСББ з м. Вільнянськ та м. Мелітополь, - недотримання теплового режиму в деяких будинках. Також виникали спірні питання при підготовці до опалювального сезону - промивка систем теплопостачання,  оформлення паспортів готовності будинків до прийому тепла.

За інформацією Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації, на території регіону функціонує 439 ОСББ, які об’єднують 504 житлових будинки. З метою активізації проведення реформи ЖКГ та створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків  затверджено обласну Програму реформування та розвитку ЖКГ на 2012 – 2014 роки, за якою з обласного бюджету було виділено 225 тис. грн. Для забезпечення ефективного інформаційного супроводження створено та працює інтернет-сайт з питань реформування житлового господарства регіону. Також випущено ряд навчально-методичних посібників.

Проте, незважаючи на проведену роботу, динаміки у створенні нових ОСББ не спостерігається. Особливо проблемним це питання є для обласного центру. Тож учасники заходу обговорили основні причини, через які мешканці будинків не виявляють бажання об’єднуватись. Зокрема йшлося про те, що недостатньо якісно та доступно проводиться роз’яснювальна кампанія. У Бердянську, де ця робота організована найкраще, - проводяться тематичні передачі, бесіди з населенням тощо - є відповідні результати. У поточному році там почали працювати 12 нових об’єднань. Петро Гончарук запропонував провести тематичну передачу на телеканалі «Запоріжжя», на якій розглянути одне питання: чи потрібно людям ОСББ. Ця пропозиція була одностайно підтримана присутніми, дехто  відразу погодився взяти в ній участь.

- Маємо донести до громадян те, що держава не буде постійно фінансувати приватну власність. За великим рахунком, немає ніякої різниці між будинком у приватному секторі та приватизованою квартирою. Чим раніше люди це зрозуміють, тим краще це для них самих, - висловив переконання Петро Гончарук.

Також посадовець відзначив, що такі об’єднання в жодному разі не будуть покинуті напризволяще. Департамент та управління житлово-комунального господарства, обласна та районні ради – всі їх зусилля повинні бути зорієнтовані на допомогу та підтримку ОСББ.

У ході засідання члени ради заслухали інформацію Людмили Шанс про роботу Національної ради з питань створення та функціонування ОСББ.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни