Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Андрій Запорожченко: «Розвиток дітей – це надійний фундамент та інвестиції в майбутнє України»

23 жовтня 2013 - 09:53

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Запорожченко відвідав Центр дитячої та юнацької творчості Шевченківського району м.Запоріжжя, де ознайомився з роботою закладу, поспілкувався з працівниками та вихованцями.

Як повідомила директор закладу Раїса Щитиніна, мета центру – допомогти батькам у виявленні в дитини її здібностей, надати можливість духовно розкрити дитину, створити для вихованців комфортне та емоційно насичене середовище. Щороку близько двох тисяч дітей віком від чотирьох до 21 року здобувають позашкільну освіту за такими напрямами: художньо-естетичний (хореографічне, музичне, образотворче, декоративно-прикладне мистецтво), науково-технічний та гуманітарний.

- Наразі в центрі працюють 54 творчих колективи, які складаються із 139 навчальних груп. Три наші колективи мають почесне звання «Народний художній колектив». Серед них – хореографічний ансамбль «Перлина», ансамбль народного танцю «Вихиляс» та хоровий колектив української пісні «Терниця». Ще чотири колективи – циркова студія «Едельвейс», студія образотворчого мистецтва «Дивосвіт», студія декоративних квітів «Троянда» та студія художнього в’язання «Візерунок» мають звання «Зразковий художній колектив», - зазначила Раїса Щитиніна.

Вихованці центру беруть активну участь у фестивалях, конкурсах, виставках, змаганнях, концертних програмах та творчих проектах на різних рівнях. Наприклад, за підсумками літнього періоду вони стали переможцями семи міжнародних конкурсів у Греції, Польщі, Болгарії, Україні, а також у двох всеукраїнських конкурсах.

За останні п’ять років дитячі колективи здобули 65 нагород міжнародного рівня, 112 – всеукраїнського, 530 – обласного та 137 нагород місцевого значення.

- Президент України Віктор Янукович проголосив 2013 рік Роком дитячої творчості, і сьогодні на прикладі одного з центрів ми бачимо результати позашкільної дитячої освіти в регіоні. Протягом року керівники області відвідали низку подібних закладів і в сільській місцевості, і в містах обласного підпорядкування. Влада на місцях чітко розуміє завдання, поставлені Президентом України, і поділяє позицію, що розвиток дітей – це надійний фундамент та інвестиції в майбутнє України. Тож ми спрямовуємо зусилля на те, щоб  створити всі необхідні умови для всебічного розвитку дітей, виявлення та реалізації їх талантів, - зазначив Андрій Запорожченко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області