Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «За великими транспортними компаніями – майбутнє»

23 жовтня 2013 - 11:34

Перспективи розвитку системи вантажних перевезень в Україні і  Запорізькій області голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко обговорив під час зустрічі з керівником «Групи ГАЗ» Бу Інге Андерсоном. Наразі ця компанія є найбільшим автомобілебудівним холдингом у Росії, має 13 підприємств у восьми регіонах. Основна продукція «Групи ГАЗ» - вантажні автомобілі та автобуси. Російська сторона бачить великий потенціал у ринку України, тому має намір розширити тут свою присутність.

- Ми активно відновлюємо свої колишні ринкові позиції. Ще чотири роки тому у нас була потужна присутність в Україні в сегменті легких комерційних автомобілів. При цьому тоді продукції «Группи ГАЗ» було дуже мало в Білорусії. Тепер ситуація, на жаль, зовсім інша. В Білорусії у нас зростають продажі. Наші інтереси в Україні абсолютно чітко визначені - ми хочемо більше продавати. Тим більше, у нас нова лінійка моделей. Ми запустили модель «Газель Некст». А цього року з'являться ще три нові модифікації цієї машини, - розповів Бу Інге Адрессон .

На думку керівника регіону, продукція «Групи ГАЗ» може бути затребувана  і в Україні, і в Запорізькій області. Олександр Пеклушенко впевнений, що за декілька років відбудеться перерозподіл ринку вантажних перевезень і автомобілі марки «ГАЗ» зможуть знайти свого покупця.

- Майбутнє - за транспортними компаніями, що будуть здійснювати перевезення за допомогою нових автомобілів. Наразі на ринку перевезень працює багато дрібних фірм і приватних підприємців, але впевнений, що пройде максимум п'ять років, і їх замістять великі гравці, великі компанії. Тому, якщо «Группа ГАЗ» представить комерційний автомобіль, який буде відповідати необхідним вимогам, ще й за привабливою ціною, то вважаю, що його чекає велике майбутнє в Україні, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Крім зустрічі з головою облдержадміністрації керівництво «Групи ГАЗ» відвідало підприємство «ЗАЗ». За словами гостей з Росії, вони були приємно вражені і рівнем виробництва, і колективом Запорізького автомобілебудівного заводу.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області