Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Виїзна приймальня проконсультувала вільнянський бізнес

24 жовтня 2013 - 11:46

У Вільнянському районі відбулося засідання обласної виїзної приймальні з розгляду звернень суб’єктів підприємницької діяльності, у роботі якої взяли участь близько 100 осіб.

Для надання консультацій підприємцям до Вільнянського району приїхали заступник директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Вікторія Самусь, голова постійної комісії обласної ради з питань регуляторної політики та підприємництва, заступник голови обласної виїзної приймальні Олександр Бабич, заступник директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олександр Ясинецький, заступник головного санітарного лікаря Запорізької області Олег Зикін, представники Головного управління Міндоходів та зборів України в Запорізькій області, Головного управління Держсанепідслужби в Запорізькій області, Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області, Головного управління Держземагентства в Запорізькій області, генеральний директор Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва в Запорізькій області» Володимир Степаненко та інші.

 Посадовці надали відповідь на звернення 14 суб’єктів підприємницької діяльності, іншим рекомендовано звернутись до профільних структурних підрозділів облдержадміністрації з письмовими заявами для отримання більш детальної інформації на свої запитання.

Наприклад, підприємці порушували проблему щодо занадто великого єдиного соціального внеску для суб’єктів підприємницької діяльності. Шлях розв’язання проблеми - підготовка пропозицій до Кабінету Міністрів України  щодо внесення змін до законодавчих документів щодо зменшення єдиного соціального внеску для суб’єктів підприємницької діяльності до 15%.

Ще одне проблемне питання - високі ціни на паливно-мастильні матеріали, мінеральні добрива та засоби захисту рослин для фермерських господарств. Його вирішення лежить через розробку обласної програми з часткової компенсації відшкодування вартості сільськогосподарським підприємствам, які мають в обробітку землю, забезпечують Регіональний та  Аграрний фонд продовольчим зерном, відновлюють поголів’я великої рогатої худоби  від 100 і більше голів.

Підбиваючи підсумки засідання, Вікторія Самусь зазначила, що практика проведення засідань виїзних приймалень у різних районах області буде продовжуватися й далі.

- Підтримка бізнесу – це один із пріоритетів, визначений обласною виконавчою владою на поточний рік. Практика виїзних приймалень  дозволяє не тільки самим підприємцям зекономити час та отримати необхідні консультації у ході зустрічі, але й сигналізує владі про найбільш актуальні сьогочасні проблеми, які підлягають негайному розв’язанню,  - зазначила заступник директора Департаменту економічного розвитку і торгівлі Вікторія Самусь.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят