Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Незважаючи на зростання кількості автомобілів, аварійність на дорогах області зменшилась на 4%

25 жовтня 2013 - 13:16

Незважаючи на зростання кількості автомобілів, аварійність на дорогах області  зменшилась на 4%

Раціональна мережа автомобільних доріг загального користування в Запорізькій області складає  6,9 тис. км, у тому числі доріг державного значення – 1,87 тис. км. Поточного року на ремонт та утримання доріг загального користування Службі автомобільних доріг у Запорізькій області доведено фінансування в сумі 153 956,5 тис. грн.

Про це повідомив заступник директора Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Роман Пісарев.

- Наразі Службою автомобільних доріг у Запорізькій області освоєно 107,1 млн. грн. Станом на 15 жовтня на дорогах загального користування виконано низку робіт, а саме – поверхнева обробка частини автодороги Гуляйполе-Любимівка-Старомлинівка, влаштовано вирівнюючий шар на частині автодороги Енергодар-Василівка-Бердянськ, тонкошарове покриття частини автодороги Пологи-Чернігівка-Приморськ. Також відремонтовано 24 автопавільйони на автошляхах державного значення М-18 , М-14 , Р- 37, - повідомив Роман Пісарев.

За словами посадовця, на аварійно-небезпечних ділянках доріг і в місцях концентрації ДТП виконано роботи з влаштування шумових смуг (перед пішохідними переходами, на підходах до залізничних переїздів) для попередження водіїв про наближення до небезпечної ділянки.

З початку року дорожниками ліквідовано 217,9 тис. кв.метрів ям, у тому числі  на дорогах державного значення – 78,3 тис. кв. метрів.

Також встановлено штучне освітлення на дорогах державного значення протяжністю 5,2 тис. км, 3091 дорожній знак, нанесено розмітку на дорогах протяжністю 1,5 тис. км.

- Незважаючи на зростання кількості автомобілів, має місце зниження аварійності на дорогах регіону на 4%: за дев’ять місяців поточного року сталося 829 дорожньо-транспортних пригод на дорогах загального користування області. Для мінімізації аварійності на дорогах та забезпечення безперешкодного проїзду автошляхами регіону в зимовий період облдержадміністрацією направлено лист до Кабінету Міністрів України про допомогу в придбанні для ДП «Запорізький облавтодор» чотирьох роторних снігоочисників на базі автомашини «УРАЛ» та восьми комбінованих дорожніх машин КДМ «КРАЗ», - повідомив Роман Пісарев.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками