Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На запорізькій сцені зібралися кращі дитячі хореографічні колективи області

26 жовтня 2013 - 09:30

У рамках Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячої та юнацької хореографії «Падіюн-Євро-Данс» та Всеукраїнського відкритого фестивалю дитячої художньої творчості «Єдина родина» в Палаці культури «Орбіта» розпочався обласний фестиваль-конкурс дитячої та юнацької хореографії «Веселі закаблуки». Захід триватиме до 16.00.

Організатори конкурсу -  Департамент освіти і науки, молоді та спорту ОДА та обласний центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді. Фестиваль присвячений Року дитячої творчості, проголошеному Президентом України Віктором Януковичем, 70-ій річниці визволення України від фашистських загарбників, 70-ій річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 років та 70-ій річниці від дня визволення Запорізької області від фашистських загарбників.

Мета фестивалю – сприяння розвитку дитячої творчості, пошук та підтримка здібних, обдарованих та талановитих дітей і молоді, громадянського і патріотичного виховання, збереження культурної спадщини в Україні та Запорізькій області, залучення учнівської молоді до кращих традицій національного мистецтва, розвитку і підтримки талановитих художніх колективів та окремих виконавців, популяризація серед дітей та молоді змістовного культурного дозвілля.

У фестивалі-конкурсі беруть участь 90 хореографічних колективів загальноосвітніх шкіл та шкіл-інтернатів, вихованці позашкільних навчальних закладів Запорізької області. Вони є переможцями ІІ етапу фестивалю-огляду «Таланти твої, Запорізький краю» в номінації «хореографічне мистецтво».  Конкурс проводиться в трьох вікових категоріях: 6-10 років, 11-14 років та 15-18 років.

За результатами обласного конкурсу в кожній віковій категорії буде визначено переможців, яких буде нагороджено Гран-прі та дипломами Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації.

За словами заступника голови ОДА Андрія Запорожченка, робота обласної влади та органів влади на місцях спрямована на поліпшення матеріально-технічної та навчальної бази позашкільних навчальних закладів, а також змісту і напрямів їх діяльності, формування інтелектуального потенціалу області шляхом створення оптимальних умов для виявлення обдарованої молоді і надання їй підтримки у розвитку творчого потенціалу, самореалізації молоді та її постійного духовного самовдосконалення.

- Президент України Віктор Янукович проголосив 2013 рік Роком дитячої творчості, тож цьому напрямку приділяється особлива увага. Наші освітяни та учні активно беруть участь у творчих фестивалях-конкурсах та виставках. Художньо-естетичною творчістю охоплено понад 95 тисяч дітей, з них понад 30 тисяч займаються на базі 38 палаців  дитячої та юнацької творчості та позашкільних навчальних закладів художньо-естетичного напряму, - повідомив Андрій Запорожченко.

За словами посадовця, координаційно-методичним центром з художньо-естетичного напряму позашкільної освіти є обласний центр художньо-естетичної творчості учнівської молоді. Цей заклад організує та проводить низку конкурсів та фестивалів, серед яких обласний огляд-фестиваль «Таланти твої, Запорізький краю», «Мій спів тобі, мій краю рідний», конкурс-виставка декоративно-ужиткового мистецтва «Знай і люби свій край» тощо.

Крім того, саме  центр ініціював проведення конкурсів та фестивалів, аналогів яких немає в інших регіонах України: «Запорізькі викрутаси», «Народна іграшка», «Світ оригамі», «Зоряниця», «Писанковий рай». Протягом останніх трьох років проведено 26 обласних конкурсів, у яких взяли участь учні шкіл, позашкільних закладів та шкіл-інтернатів із 27 територій області.

За рейтингом активної участі у міжнародних та всеукраїнських конкурсах Запорізька область у 2011 році посіла четверте місце, у 2012 році – друге місце.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес