Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Земельні питання в області остаточно не врегульовані та потребують вирішення

28 жовтня 2013 - 13:53

Земельні питання в області остаточно не врегульовані та потребують вирішення

На апаратній нараді, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, були розглянуті проблемні питання роботи Головного управління Держземагентства в Запорізькій області. Із поточною ситуацією присутніх ознайомив заступник начальника ГУ Олександр Назіров.

Одним з перших посадовець порушив питання  роботи кадастрових реєстраторів. Зокрема, за його словами, існує дефіцит кваліфікованих та досвідчених кадрів. Особливо складна ситуація в Куйбишевському та Розівському районах.

Наступний момент, якому приділяється особлива увага – проведення інвентаризації земель сільськогосподарського призначення державної власності. Наразі на ці роботи виділено 12 млн. грн., однак коштів вистачить на інвентаризацію лише третини земель.

У доповіді заступника начальника ГУ йшлося і про надходження та використання коштів, отриманих у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського виробництва та про розпорядження земельними ділянками, які знаходяться під об’єктами нерухомості тощо. Разом з тим, Олександр Пеклушенко залишився незадоволений доповіддю посадовця, адже проблеми у роботі обласного управління Держземагенства негативно відображаються на діяльності підприємств аграрного сектору регіону.

- У мене, як і в більшості присутніх у цій залі, склалося негативне враження від вашої доповіді. Так само двоїсте враження маю від роботи вашого прямого керівника Івана Гашенка. З одного боку він проявляє себе як людина, яка ефективно вирішує проблеми в Києві. З іншого – не поспішає проявити себе на території регіону, - прокоментував ситуацію Олександр Пеклушенко.

Очільник регіону відзначив, що давно назріла необхідність провести розширену нараду, на якій треба розглянути найбільш болючі питання роботи земагенства, яких, до речі, накопичилося достатньо. На деяких з них зупинились голова обласної асоціації роботодавців АПК Катерина Луценко та голова аграрної спілки Запорізької області Анатолій Тиховод.

За їх словами, найбільш проблемним  наразі залишається питання реєстрації договорів оренди. Згідно вимог чинного законодавства ця процедура занадто ускладнилась. Для оформлення договору необхідно привезти до земагенства усіх орендодавців земельних паїв. Процедура затягується на місяці. У зв’язку з цим аграрні підприємства не готові до перевірок контролюючих органів.

Заступник голови облдержадміністрації  Олег Ніколенко відзначив, що ситуація починає викликати соціальну напругу. Для вирішення проблемних земельних питань ще влітку в області була створена відповідна робоча група. Тож, на переконання посадовця, наразі її роботу необхідно активізувати, здійснити виїзди на місця та предметно розібратися по кожній ситуації окремо.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market