Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область отримала додаткові кошти на вирішення актуальних питань регіону

28 жовтня 2013 - 14:28

Область отримала додаткові кошти на вирішення актуальних питань регіону

Минулого тижня Кабінетом Міністрів України та Міністерством фінансів України було прийнято низку рішень стосовно виконання місцевих бюджетів області. Одне з найважливіших з них  – виділення майже 77 млн. грн. на виплату заробітної плати працівникам бюджетної сфери.

Про це повідомив директор Департаменту фінансів ОДА Сергій Медвідь під час апаратної наради з актуальних питань життєдіяльності регіону, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

- З метою недопущення виникнення кредиторської заборгованості з виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери нашій області додатково виділено 76,9 млн. грн. Крім того, у зв’язку з тим, що до кінця року в бюджеті було недостатньо коштів для виплати допомоги по догляду за інвалідами І або ІІ групи внаслідок психічного розладу, на наше звернення Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження щодо виділення для Запорізької області 7,8 млн. грн., що складає 100% від потреби, - повідомив Сергій Медвідь.

Також посадовець зазначив, що з метою своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери області вісім територій звернулися до керівництва облдержадміністрації з проханням клопотання перед Міністерством фінансів України щодо дозволу на отримання позик для покриття короткочасних касових розривів, затверджених в більших обсягах.

- Олександр Пеклушенко особисто переговорив з Міністром фінансів України Юрієм Колобовим з цього питання, і в той же день, 23 жовтня, було підписано окреме доручення щодо вирішення питання. Також позитивно вирішено питання щодо оформлення середньострокової позики шести територіями регіону на суму 37,3 млн. грн., - зазначив Сергій Медвідь.

Також позитивне рішення було прийняте з питання фінансування запорізького ПС «Юність». 23 жовтня на засіданні Кабінету Міністрів України  прийнято розпорядження «Про перерозподіл деяких видатків та передачу бюджетних призначень, передбачених у 2013 році Міністерству фінансів», в якому йдеться про виділення 10 млн. грн. Запорізькій облдержадміністрації для реконструкції палацу спорту «Юність» у м. Запоріжжя. Рішення було підготовлене, узгоджене та прийняте в строки, як мінімум, у чотири рази швидше встановлених регламентом.

- Я хочу подякувати особисто Прем’єр-міністру України Миколі Азарову за виділення 10 млн. грн. на реконструкцію палацу спорту «Юність». Наразі ці кошти вже знаходяться в казначействі. Завдяки такій оперативності, ми зможемо продовжувати реконструкцію і в зимовий період. Це дозволить вчасно розпочати освоєння 70 млн. грн., які  плануємо отримати  з фонду регіонального розвитку в наступному році. Палац спорту «Юність» повинен стати об’єктом соціального оптимізму в регіоні, - зазначив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович