Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олег Ніколенко: «Від обізнаності молоді щодо її прав та можливостей залежить швидкість і ефективність розвитку суспільства»

29 жовтня 2013 - 10:24

Олег Ніколенко: «Від обізнаності молоді щодо її прав та можливостей залежить швидкість і ефективність розвитку суспільства»

У рамках Тижня Європейської демократії заступник голови обласної державної адміністрації Олег Ніколенко днями зустрівся зі школярами Приморського району.

У заході також взяли участь голова Приморської районної ради Сергій Старун, голови президентських парламентів загальноосвітніх шкіл міста, українсько-болгарського ліцею, Приморського професійного аграрного ліцею, відокремленого структурного підрозділу «Ногайський коледж Таврійського державного агротехнологічного університету», вчителі та викладачі навчальних закладів.

Мета зустрічі - роз’яснення принципів роботи органів місцевого самоврядування, їх повноважень, можливостей та прав громадян щодо вирішення питань місцевого значення.

- Європейський тиждень місцевої демократії - це політична ініціатива Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи та Європейського комітету місцевої та регіональної демократії. Цей захід щороку організовується місцевими органами влади усіх держав-членів Ради Європи з метою просування принципів місцевої демократії та сприяння демократичній участі на місцевому рівні, - повідомив Олег Ніколенко.

За словами посадовця, Європейський тиждень місцевої демократії започатковано Радою Європи 15 жовтня 2007 року. Він передбачає одночасне проведення національних і місцевих заходів в усіх країнах-членах Ради Європи з метою активізації процесів розповсюдження інформації щодо принципів та досягнення місцевої і регіональної демократії.

Основними цілями проведення Європейського тижня визначено підвищення рівня обізнаності громадян стосовно діяльності місцевих органів виконавчої влади та можливості брати участь у прийнятті рішень на місцевому рівні. Серед пріоритетів - заохочення членів муніципальних рад та державних службовців до участі в демократичному процесі на місцевому рівні на засадах стандартів публічної етики як основи відносин з громадянами та розвиток місцевої демократії як компоненту становлення демократичної Європи. Особливе значення надається інформуванню громадськості про роль Ради Європи у цьому процесі.

-  Поточного року Європейський тиждень місцевої демократії присвячено активній громадянській позиції. Оскільки школярі та студенти навчальних закладів є активістами сьогодні і майбутньою елітою нашої держави, то повинні мати уявлення про принципи і можливості місцевої демократії та усвідомлювати свою роль у майбутньому житті та розбудові країни, області, району, міста. Саме з підростаючим поколінням суспільство пов’язує свій подальший розвиток. І наскільки молодь буде обізнаною в своїх правах та можливостях, настільки швидко й ефективно буде розвиватися наше суспільство, - зазначив Олег Ніколенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області