Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Соціальний захист ветеранів – пріоритет роботи влади

29 жовтня 2013 - 12:46

Соціальний захист ветеранів – пріоритет роботи влади

Про роботу регіональної влади щодо соціального захисту ветеранів під час брифінгу для журналістів поінформував заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов.

Як повідомив посадовець, Україна підтримала рішення Співдружності Незалежних Держав оголосити 2015 рік роком ветеранів Великої Вітчизняної війни. Президент України Віктор Янукович неодноразово наголошував, що соціальна підтримка ветеранів – пріоритет державної політики та почесний наш обов’язок.

Нині на території регіону проживає близько 70 тисяч ветеранів війни, з яких шість тисяч – ветерани Великої вітчизняної війни. Керівництво облдержадміністрації докладає максимум зусиль, щоб у кожного ветерана були гідні умови проживання та вони були забезпечені всім необхідним.

- У нас налагоджена система адресної допомоги, ветерани отримують пільги та субсидії на житлово-комунальні послуги, створено умови для якісного стаціонарного та санаторно-курортного лікування, надається широкий спектр соціальних послуг, - зазначив Андрій Гамов.

Представник обласної виконавчої влади конкретизував, що до Дня Перемоги ветерани отримали одноразову допомогу з Державного бюджету на загальну суму 29,4 млн. грн. Крім того, з обласного бюджету було виділено ще 614 тис. грн. (по 500 грн. учасникам бойових дій). Також цього року традиційний телемарафон «Пам'ять» зібрав понад 1,02 млн. грн. благодійних коштів, які спрямовано  на розв’язання проблем ветеранів, а також підтримку організацій ветеранів. До речі, ветеранські організації, яких у регіоні тринадцять, регулярно отримують допомогу з обласного бюджету.

Окремо Андрій Гамов зупинився на реалізації заходів унікальної регіональної програми «Назустріч людям», фінансування якої в поточному році складає понад 8 млн. грн. За цією програмою громадяни, які опинилися в складних життєвих обставинах, можуть отримати адресну матеріальну допомогу. За цією ж програмою було виділено 20 тис. грн. на забезпечення технічними засобами реабілітації ветеранів Великої Вітчизняної війни та інвалідів.

Крім того, поточного року більше 240 ветеранів та учасників бойових дій отримали путівки на санаторно-курортне лікування.

Особлива увага приділяється піклуванню про самотніх ветеранів. Так, за інформацією Андрія Гамова, в області працює 25 територіальних центрів соціального обслуговування пенсіонерів та самотніх непрацездатних громадян, які обслуговують близько 30 тис. громадян, з них 8 тисяч осіб - ветерани Великої Вітчизняної війни та родини загиблих.

- Щороку кількість наших ветеранів зменшується. Ми усвідомлюємо соціальну відповідальність за їх долю, шанобливе ставлення та комфортне проживання на території регіону, адже саме їм ми зобов’язані життям та мирним сьогоденням, - резюмував заступник голови ОДА Андрій Гамов.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами