Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «Якщо ми не змінимо ставлення людей до природи, ніякі екологічні проекти не допоможуть оздоровити планету»

29 жовтня 2013 - 13:14

На базі Запорізької дитячої залізниці відбулося урочисте відкриття Х ювілейного екологічного фестивалю «Залізничний транспорт та екологія», який триватиме до 30 жовтня. У заході взяв участь заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук.

Привітати учасників з відкриттям фестивалю, в якому беруть участь делегації дитячих залізниць України та Німеччини, також приїхали народний депутат України Євген Карташов, заступник міського голови м.Запоріжжя Юрій Каптюх, голова ради обласної федерації роботодавців Петро Ванат, заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Федір Лихасенко та інші.

Основна мета фестивалю – формування в молоді екологічної свідомості, екологічної культури, відповідального ставлення до навколишнього середовища, перетворення екологічної тематики на невід’ємний елемент загальної освіти та культури.

Петро Гончарук привітав учасників фестивалю від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка та зазначив, що кожна людина має вплив на екологічну ситуацію в регіоні, країні та всьому світі.

- Я вражений тим, що сьогодні побачив та почув на відкритті фестивалю. Мене бере гордість за те, як мислять наші діти та молодь. Тому вважаю, що буде більш логічним прозвітувати перед учасниками фестивалю, що зроблено за рік між дев’ятим та десятим фестивалями в напрямку збереження навколишнього середовища та поліпшення екологічної ситуації, - зазначив Петро Гончарук.

Посадовець розповів юним залізничникам про реалізацію екологічних проектів на «Запоріжсталі», «Дніпроспецсталі», «Запорізькому заводі феросплавів» та інших підприємствах регіону.

- За цей час у нас запрацювали вітрова та сонячна електростанції, впроваджуються 72 екологічних проекти у рамках Кіотського протоколу з санації будівель та споруд. Цей перелік можна продовжувати ще довго, але головне пам’ятати, що багато в чому екологічна ситуація залежить від кожного з нас. Якщо ми не змінимо ставлення наших людей до природи, ніякі екологічні проекти не дозволять оздоровити та врятувати нашу планету, - підсумував Петро Гончарук.

У рамках фестивалю проходять два конкурси: конкурс малюнків «Чиста залізниця – дорога в майбутнє», та фотоконкурс «Барви рідного краю». Також учасники заходу візьмуть участь у засіданні круглого столу на тему «Екологічні проблеми транспорту».

Закриття фестивалю учасники відзначатимуть концертом який завершиться фейерверком, а частувати їх будуть великим тортом, котрий буде виготовлено у вигляді міні-копії дитячої залізниці.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді