Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі ветерани отримують висококваліфіковану медичну допомогу

29 жовтня 2013 - 14:25

Запорізькі ветерани отримують висококваліфіковану медичну допомогу

Відбувся брифінг заступника директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Вікторії Ушакової з питань медичного  захисту  ветеранів.

Як повідомила посадовець, на виконання соціальних ініціатив Президента України в усіх лікувально-профілактичних закладах області розроблені плани заходів щодо покращення висококваліфікованої медичної допомоги ветеранам, особливо тим, які проживають в сільській місцевості.

- Робота з реалізації соціальних ініціатив Президента в напрямку медичного супроводу ветеранів  проводиться в декількох напрямках. Насамперед – це лікувально-профілактична робота, за результатами якої пацієнту пропонують комплекс оздоровчих заходів, направляють на стаціонарне лікування, ставлять на диспансерний облік чи рекомендують санаторно-курортне лікування, - повідомила Вікторія Ушакова.

Наразі лікувально-профілактичний огляд пройшли майже 99% ветеранів війни.

Мережа закладів для лікування ветеранів представлена обласним госпіталем для інвалідів Великої вітчизняної війни. Також працюють госпітальні відділення при обласній клінічній лікарні і міських лікарнях Запоріжжя та Бердянську. Крім того, в лікувально-профілактичних закладах регіону відкриті палати для ветеранів війни. За словами заступника директора Департаменту охорони здоров’я ОДА, всі ці палати та профільні заклади оснащені сучасним медичним обладнанням, необхідною побутовою технікою, новими меблями тощо.

Особлива увага приділяється якості харчування літніх пацієнтів та їх медичному забезпеченню. Приміром, у міській клінічній лікарні №2 м. Запоріжжя на харчування ветеранів передбачено 35 грн. в день, на медикаменти – 40 грн.

Також Вікторія Ушакова повідомила, що в обласному бюджеті були передбачені кошти на оплату пільгових рецептів інвалідам та ветеранам (понад 500 тис. грн..).

Крім того, згідно заходів обласної програми «Назустріч людям» понад пів мільйона виділено на спеціалізоване високовартісне лікування – імплантування ендокардіостимуляторів, проведення слухопротезування, ендопротезування, імплантації штучних кришталиків ока, лікування глаукоми тощо. Так, з початку року за рахунок обласного бюджету слухові апарати отримали 236 ветеранів, дітей війни, осіб похилого віку. Ще 274 особам вищеназваних категорій імплантовано штучні кришталики ока, 92 пацієнти отримали кардіостимулятори.

Коментуючи роботу колег Вікторія Ушакова відзначила, що обслуговування ветеранів здійснюється в області на високому рівні і до цих пір нарікань від пацієнтів цієї категорії не надходило.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді