Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласний госпіталь для інвалідів війни забезпечений сучасною медтехнікою та необхідними ліками

30 жовтня 2013 - 10:26

Обласний госпіталь для інвалідів війни забезпечений сучасною медтехнікою та необхідними ліками

Директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Ігор Мещан відвідав обласний госпіталь для інвалідів війни та привітав ветеранів, які нині перебувають у закладі на лікуванні, з 69-ю річницею визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Як підкреслив посадовець, керівництво обласної виконавчої влади контролює якість роботи закладу.  Госпіталь забезпечений сучасною медтехнікою та необхідними лікарськими засобами. При закладі працює неврологічне відділення, блок інтенсивної терапії, рентген-кабінет. Поточного року частина коштів (135 тис. грн.), яка була зібрана під час телемарафону «Пам’ять», спрямована на поліпшення умов перебування та лікування  в обласному госпіталі та госпітальному відділенні обласної клінічної лікарні.

Спілкуючись з ветеранами, посадовець поінформував пацієнтів про соціальні послуги та пільги, передбачені законодавством для  них.

Так, за словами Ігоря Мещана, лише поточного року в держбюджеті передбачено 204,4 млн. грн. на розрахунки з підприємствами та організаціями за житлово-комунальні послуги, які були надані ветеранам у вигляді субсидій.

За рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам закуплено 630 санаторно - курортних путівок для ветеранів війни. 

Надається щорічна адресна допомога людям, яким виповнилося 90 і більше років, а також громадянам, котрі досягли 100-річного віку. На ці цілі було спрямовано майже 850 тис. грн.

 Директор Департаменту соціального захисту населення ОДА окремо зупинився на заходах у рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Адже проголошені Президентом ініціативи, спрямовані на  покращення якості надання соціальних послуг ветеранам війни, є дорожньою картою для всіх органів влади у цій найважливішій роботі.

 

Довідково: КЗ «Запорізький обласний госпіталь для інвалідів Великої Вітчизняної війни»  розрахований на 110 ліжок. У складі госпіталю є три відділення: терапевтичне (50 ліжок), кардіологічне (30) та неврологічне (30).

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни