Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Петро Гончарук: «На кожній четвертій газовій котельні області встановлено енергоефективні котли та обладнання»

31 жовтня 2013 - 13:40

Петро Гончарук: «На кожній четвертій газовій котельні області встановлено енергоефективні котли та обладнання»

Під час засідання двадцять дев’ятої сесії обласної ради заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук поінформував депутатів про підготовку об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років.

Як повідомив посадовець, роботи з підготовки житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери, які передбачені планом, виконані в повному обсязі. У цілому по області комплексно підготовлено (з видачею паспортів готовності) 6873 житлових будинки,  574 школи, 502 дитсадки та 64 лікарні, а також 625 котелень (338 – комунальні, 287 – відомчі), 65 центральних теплових пунктів, 974 км теплових мереж.

- Готовність житлового фонду об’єктів соціальної сфери та теплопостачання підтверджена паспортами і актами готовності, підписаними Державною інспекцією з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії в Запорізькій області. Крім того, на котельнях області виконано заміну 31 котла на більш сучасні і енергоощадливі, замінено 27 км старих теплових мереж. На підприємствах теплопостачання створено резервний запас палива: вугілля - 10,3 тис. тонн, рідкого палива - 38 тонн, - зазначив Петро Гончарук.

По дорожньому господарству області виконаний капітальний ремонт 91,3 тис. кв. м комунальних доріг. На випадок несприятливих погодних умов підготовлено 286 одиниць спеціалізованої снігоприбиральної техніки, за договорами у сторонніх організацій додатково буде залучено 137 од. спецтехніки. Заготовлено 35,9 тис. тонн посипних матеріалів та протиожеледних сумішей. В області створено 311 аварійно-відновлювальних та ремонтних бригад, до складу яких входять 1828 людей та 138 диспетчерських служб, з яких 81 – цілодобова.

- Одним з найважливіших питань залишаються розрахунки підприємств теплоенергетики області за спожитий природний газ. Станом на 24 жовтня загальна заборгованість споживачів області за спожитий природний газ складає 561,4 млн. грн., з них 489, млн. грн. – перед НАК «Нафтогаз України», 71,7 млн. грн. – заборгованість минулих років перед ДК «Газ України», яка реструктуризована на 10 років, - повідомив Петро Гончарук.

В області активно впроваджується енергоефективне та енергозберігаюче обладнання на об’єктах теплопостачання. Так, з 399 котелень, які працюють на природному газі, на 97 встановлено енергоефективні котли та обладнання, а це ­– фактично, на кожній четвертій котельні. З них 14 – в Оріхівському районі, 28 – у м.Мелітополь, 44 – у м.Запоріжжя. Найбільша кількість котелень на альтернативному паливі знаходяться в Оріхівському (дев’ять), Василевському (шість), Веселівському та Якимівському (по п’ять) районах.

- На випадок різкого зниження температури передбачено функціонування 46 соціальних патрулів та розгортання 154 пунктів обігріву. На дорогах області працюватимуть 58 мобільних пунктів обігріву, - зазначив Петро Гончарук.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області