Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Реалізація нових соціальних ініціатив Президента України

Реалізація соціальних ініціатив Президента України

31 жовтня 2013 - 14:15

З метою реалізації соціальних ініціатив Президента України в області реалізується Програма зайнятості населення Запорізької області на період до 2017 року, затверджена рішенням обласної ради від 30.05.2013 № 7.

Програму розроблено з урахуванням вимог Закону України «Про зайнятість населення» у новій редакції та положень Програми сприяння зайнятості населення та стимулювання створення нових робочих місць на період до 2017 року.

За даними моніторингу у січні-серпні 2013 року в області створено  21,2 тис. нових робочих місць, з яких 15,4 тис. – суб’єктами підприємництва. Річне завдання виконано на 73,1 %.

У січні-серпні 2013 року в обласній службі зайнятості перебувало на обліку 1557 осіб з інвалідністю, з яких за сприяння служби зайнятості працевлаштовані 368 осіб, брали участь у громадських та інших роботах тимчасового характеру – 64 особи, проходили професійне навчання – 117 осіб, отримали профорієнтаційні послуги – 1541 особа, одержали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності - 21 особа та отримали ваучери для перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації - 14 осіб.

Проблема легалізації трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками, легалізації тіньової зайнятості та заробітної плати перебуває у сфері постійної уваги облдержадміністрації.

Через засоби масової інформації постійно надавалися роз’яснення щодо обмеженості соціально-трудового захисту при відсутності належного оформлення трудових відносин між роботодавцями та найманими працівниками відповідно до чинного законодавства.

З 01.10.2013 облдержадміністрацією оголошено Місячник добровільної легалізації зайнятості в Запорізькій області.

За даними Головного управління Міндоходів у Запорізькій області протягом січня-серпня 2013 року виявлено та залучено до оподаткування  5,1 тис. неоформлених найманих працівників, з них працевлаштовано на постійну роботу 4,5 тис. осіб. Встановлена цим працівникам заробітна плата склала 6,6 млн. грн. Сума податку з доходів зазначених фізичних осіб, що відраховуватиметься щомісяця до бюджету, становить 820 тис. грн.

Для подальшої реалізації державної політики щодо легалізації заробітної плати та зайнятості залишається нагальною проблема відсутності відповідних нормативно-правових документів та механізмів проведення цієї роботи.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями