Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У тваринництві – прирощено поголів’я худоби та збільшено виробництво молока

1 листопада 2013 - 11:36

У тваринництві – прирощено поголів’я худоби та збільшено виробництво молока

Всеукраїнську селекторну нараду провів заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Валерій Давиденко. У селекторній студії Запорізької облдержадміністрації працював заступник голови ОДА Олег Ніколенко.

На порядок денний було винесено питання щодо виконання територіями прогнозних показників розвитку тваринницької галузі. Учасники наради зупинились на наступних показниках: чисельність поголів’я великої рогатої худоби, свиней, птиці, а також продуктивності корів, обсягах виробництва м’яса та молока.

За словами урядовця, за підсумками дев’яти місяців території мали виконати приблизно 75% заявлених річних планів. І дійсно, в середньому регіони країни прозвітували про виконання планів на 70-80%. Разом з тим, є і такі, де виконання складає лише 65-70% від заявленого. Приміром, занепокоєння заступник Міністра аграрної політики та продовольства України викликають обсяги реалізації худоби на забій в АРК, Київській та Івано-Франківській областях. Зменшилось поголів’я корів у Чернігівському, Житомирському, Сумському, Донецькому та Миколаївському регіонах. Також керівництво всіх без виключення областей має тримати на контролі заготівлю кормів для худоби.

- Це був не дуже вдалий рік для заготівлі окремих видів кормів. Однак все це можливо врегулювати відкоригував раціон тварин – замінити дефіцитні корма іншими, - відзначали фахівці АПК на нараді.

Як повідомив заступник голови Запорізької ОДА Олег Ніколенко, станом на 1 жовтня усіма категоріями господарств регіону вироблено: м'яса в живій вазі - 59,9 тис. тонн (100% до минулого року); молока - 216,1 тис. тонн (103,3%); яєць - 551,8 млн. шт. (100%); вовни - 75,1 тонн (109,2%).

Прогнозні річні показники з виробництва молока та яєць виконані на 81,5% та 76,5% відповідно.

Збільшено поголів’я великої рогатої худоби -  113,2% до рівня минулого року, свиней 103%, та овець 125,4%. Стабільним залишається поголів’я корів - 60,8 тис. голів (100% до минулого року).

Обсяги виробництва молока збільшилися в усіх категоріях господарств на 6,9 тис. тонн (103,3% до рівня минулого року) за рахунок зростання продуктивності та нарощування поголів'я корів у господарствах населення.

Також посадовець відзначив, що в області діє Програма розвитку сільського господарства Запорізької області на 2012-2013 роки, якою передбачено виплату 5 млн. грн. сільгосппідприємствам за приріст поголів'я корів (по п’ять тис. гривень за голову).

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія