Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За три роки будуть відремонтовані палати у всіх лікарнях регіону - Олександр Пеклушенко

1 листопада 2013 - 13:04

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко виступив з ініціативою реалізувати програму ремонту палат у лікарнях регіону. Таке завдання поставлене керівникам територій та лікувальних закладів. Яскравим прикладом плідної співпраці влади, громадських організацій, меценатів стала реалізація проекту «Ветерани-ветеранам». 

До 70-ти річчя визволення Запоріжжя під патронатом Олександра Пеклушенка та за ініціативи голови Спілки ветеранів Афганістану Запоріжжя Віктора Головченка при фінансовій підтримці низки меценатів було відремонтовано палати госпітального  відділення обласної лікарні. Сьогодні Олександр Пеклушенко відвідав лікарню, оглянув виконані роботи, поспілкувався з ветеранами, привітавши їх з річницею визволення України та Запорізької області від німецько-фашистських загарбників.

- Ми взяли на себе зобов'язання за три роки відремонтувати весь ліжковий фонд мережі охорони здоров'я області. Для того, аби довести, що це можна зробити, об’єднавши наші зусилля. В цілому, в регіоні вже готові п’ятдесят палат. Програма працює і вона буде працювати. Це відділення в обласній лікарні дійсно зразкове, перш за все з точки зору фінансування. Воно фінансується на 100 % від потреби тих, хто тут знаходиться на лікуванні. Це відділення - базис і ми такі відділення, по-перше, будемо реалізовувати в усіх медичних закладах, а по-друге - наше головне завдання - привести в такий стан всю медичну стаціонарну мережу, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Крім того, зі свого боку голова облдержадміністрації вручив відділенню телевізор, на відсутність якого давно нарікали пацієнти. За словами керівника регіону, підтримка від влади подібних лікувальних установ завжди буде всебічною.

- Сьогодні в області виконуються соціальні ініціативи президента України Віктора Януковича. Голова держави з особливим розумінням відноситься до питань охорони здоров'я, і в цій справі особлива увага приділяється ветеранам Великої Вітчизняної війни, дітям війни, чорнобильцям та афганцям. Ветерани - привілейовані люди і заслуговують цих привілеїв. Ми, влада, в боргу перед вами і ми щодня будемо робити все, аби цей борг віддати сповна, - зауважив Олександр Пеклушенко під час зустрічі з ветеранами.  

 

Довідково: госпітальне відділення для інвалідів та ветеранів війни є структурним підрозділом КУ «Запорізька обласна клінічна лікарня» Запорізької обласної ради в якому надається планова медична допомога інвалідам та ветеранам Великої Вітчизняної війни, воїнам-афганцям, учасникам бойових дій. У відділенні 30 ліжок. Всього 9 палат. За 2012 рік у госпітальному відділенні було проліковано 698 пацієнтів, за 9 місяців 2013 року - 513. Наразі серед пацієнтів переважно інваліди війни та учасники бойових дій.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія