Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Президент доручив Уряду вжити заходи щодо збалансованості соціально-економічного розвитку регіонів

1 листопада 2013 - 13:40

Президент доручив Уряду вжити заходи щодо збалансованості соціально-економічного розвитку регіонів

За підсумками засідання Ради регіонів 16 жовтня 2013 року Президент Віктор Янукович доручив Уряду вжити низку заходів щодо  забезпечення збалансованості соціально-економічного розвитку регіонів. Доручення Президента передбачає вжиття вичерпних заходів щодо сплати суб'єктами господарювання податків і зборів за фактичним місцем ведення ними господарської діяльності; здійснення аналізу співвідношення місць реєстрації суб'єктів господарювання як платників податків і фактичних місць ведення їх господарської діяльності, негативних наслідків випадків, коли зазначені місця реєстрації і місця ведення господарської діяльності не співпадають, та підготовку за результатами аналізу пропозицій щодо мінімізації таких негативних наслідків для місцевих бюджетів.

Як зазначила Перший заступник Глави Адміністрації Президента Ірина Акімова, коментуючи доручення Глави держави щодо забезпечення збалансованості соціально-економічного розвитку регіонів, Президент України Віктор Янукович постійно приділяє увагу розширенню повноважень місцевих органів влади, посиленню їхньої економічної самостійності, створенню умов для зміцнення фінансової бази функціонування місцевого самоврядування. За її словами, першим кроком у цьому напрямі стало прийняття у 2010 році нової редакції Бюджетного кодексу України, яким на місцевий рівень передано частину доходів, що раніше зараховувалися до Державного бюджету, розширено джерела формування та обсяг доходів місцевих бюджетів, що спрямовуються на виконання власних повноважень, до бюджету розвитку.

- Логічним продовженням роботи щодо забезпечення збалансованості соціально-економічного розвитку регіонів став розгляд на засіданні Ради регіонів 16 жовтня 2013 року питання сплати суб’єктами господарювання податків і зборів на тих територіях, де фактично розміщені їхні підприємства та здійснюється господарська діяльність, а також надання Главою держави відповідного доручення Уряду. Президент вважає, що бізнес має поповнювати бюджети тих регіонів, у яких використовує ресурси, інфраструктуру, а не тільки тих, де розміщує офіси, - підкреслила Перший заступник Глави АПУ.

І.Акімова також зазначила, що згідно з документом, Глава держави доручив Кабінету Міністрів проаналізувати практику реєстрації суб’єктів господарювання як платників податків не за фактичним місцем ведення їхньої господарської діяльності та її наслідки для місцевих бюджетів. За результатами цього аналізу Уряд має розробити пропозиції щодо створення максимально сприятливої ситуації для місцевих бюджетів тих територій, де суб’єкти господарювання ведуть свою діяльність.

 - На переконання Президента, заходи, які будуть вжиті Урядом для виконання поставлених завдань, дозволять посилити фінансову спроможність територіальних громад у регіонах та сприятимуть більш справедливому розподілу ресурсів, - резюмувала Перший заступник Глави АПУ.

 

За матеріалами прес-служби Президента України

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги