Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області пройдуть навчання щодо перевірки готовності всіх служб регіону до зимового періоду

4 листопада 2013 - 12:38

В області пройдуть навчання щодо перевірки готовності всіх служб регіону до зимового періоду

Стан готовності до роботи в зимовий період ВАТ «Запоріжжяобленерго» та ПАТ «Запоріжгаз» було розглянуто під час апаратної наради з питань життєдіяльності регіону, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко.

Як повідомив в.о.генерального директора ВАТ «Запоріжжяобленерго» Віталій Сидельников, для забезпечення безаварійної роботи обладнання електричних мереж в період підготовки і проходження осінньо-зимового періоду було заплановано виконання 85 заходів, з них 64 технічних і 21 організаційних, наразі все виконано. Станом на 31 жовтня капітальний ремонт устаткування виконується згідно термінів.

Наразі здійснюється випробування і вимірювання устаткування, хімічний і хромотографічний аналіз трансформаторних масел, тепловізійний контроль обладнання, випробування працездатності фіксуючих приборів та регістраторів аварійних подій типу «Рекон», проводяться ремонтні роботи та здійснюється підготовка спецмеханізмів і автотранспорту до роботи в осінньо-зимовий період.

- Аварійний запас матеріалів та устаткування для виконання аварійно-відновлювальних робіт на повітряних лініях та підстанціях усіх класів напруги укомплектовано на 92%. ВАТ «Запоріжжяобленерго» має всі підстави отримати підписаний акт готовності до 15 листопада, тобто у термін, зазначений «Положенням про порядок оцінки готовності об’єктів електроенергетики до роботи в осінньо-зимовий період», - повідомив Віталій Сидельников.

Олександр Пеклушенко високо оцінив роботу керівника та усього трудового колективу підприємства.

- Віталій Миколайович знаходиться на зв’язку 24 години на добу сім днів на тиждень. Ця людина завжди йде назустріч, за його керівництва не було відключено від електроенергії жодного соціального об’єкту. Я щиро дякую і Віталію Сидельникову і всьому трудовому колективу «Запоріжжяобленерго» та бажаю подальшої успішної роботи, - зазначив керівник області.

Щодо підготовки ПАТ «Запоріжгаз» до зимового періоду, голова правління підприємства Дмитро Нікіфоров повідомив, що наразі в структурі «Запоріжгазу» знаходиться 17 аварійно-диспетчерських служб, які готові до роботи в опалювальний період.

- Всі служби забезпечені спеціалізованими аварійними машинами, які оснащені всім необхідним. Поточного року відбулося оновлення автомобільного парку аварійно-диспетчерських служб. Наразі проводяться цільові навчально-тренувальні заняття з працівниками аварійно-диспетчерських служб, служб експлуатації газових мереж щодо відпрацювання спільних дій на випадок критичного зниження тиску газу чи повної його відсутності у споживачів, - зазначив Дмитро Нікіфоров.

За словами керівника підприємства, також проводяться спільні навчально-тренувальні заняття аварійних бригад зі службами міста щодо локалізації та ліквідації аварійних ситуацій.

Станом на 30 жовтня на ПАТ «Запоріжгаз» проведено 512 занять. Всі аварійні служби підприємства мають аварійний запас матеріалів, необхідний для локалізації та ліквідації можливих аварій. Для ліквідації наслідків стихійного лиха, повеней, аварій на системах газопостачання підприємство має землерийну техніку, автотранспорт, автокран, автовишку, інші механізми та обладнання.

Також Дмитро Нікіфоров повідомив радісну новину: минулого тижня було здійснено пуск газу до трьох населених пунктів Якимівського та одного населеного пункту Приморського районів, наразі робота з газифікації сіл області продовжується.

- Ми завжди знаходимося на зв’язку з Дмитром Олександровичем, і ця співпраця є дуже результативною. 10 вересня в Запоріжжі сталась страшна аварія, в результаті якої осиротіли дві дитини, котрі й самі потрапили до лікарні. Виявилося, що в будинку, де проживають діти, немає газу. Я звернувся за допомогою до Дмитра Нікіфорова, він одразу відгукнувся, і ця проблема вже вирішена. У будинку є газ, тепло та газова пічка. У найближчий час ми обов’язково відвідаємо цю родину, - зазначив Олександр Пеклушенко.

Підбиваючи підсумки, керівник області наголосив, що необхідно провести навчання для гармонізації та відпрацювання співпраці всіх служб регіону, відповідальних за належне проходження зимового періоду.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги