Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Цінова ситуація в регіоні на особистому контролі голови облдержадміністрації

5 листопада 2013 - 15:17

Обласна влада постійно контролює цінову ситуацію в регіоні. Особлива увага приділяється моніторингу цін на продукти харчування. Сьогодні голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко відвідав один з центральних ринків Запоріжжя – «Критий ринок». Також він мав можливість порівняти ціни та умови обслуговування на ринку та в мережі супермаркетів, завітавши до ТЦ «Аврора».

На ринку керівник регіону в першу чергу поспілкувався із продавцями продуктів з так званого «борщового набору» - картоплі, капусти, цибулі, моркви та м'яса. Частина товарів, представлених на ринку, місцевого походження, але є і завезені з інших регіонів. Продавці найчастіше нарікали на низьку купівельну спроможність городян - в середині дня покупців на ринку було небагато. За словами одного з підприємців, щодня вдається реалізувати близько 50-70 кілограмів картоплі, раніше цей показник був вище.

У супермаркеті ситуація інша - одразу в декількох касах  черги. Асортимент в торговому центрі представлений великий, ціни майже того ж рівня, що й на ринку. Саме тому, на думку директора магазину, покупець став частіше ходити до супермаркетів, де створені більш комфортні умови для придбання товарів.

Олександр Пеклушенко дізнався про реальний стан цінової ситуації з перших вуст і запевнив, що й надалі моніторинг цінової ситуації в області буде постійний. Для того, аби уникнути коливань вартості продуктів, будуть застосовувати вже перевірені заходи. Наприклад, завезення продуктів із сусідніх областей за більш вигідними цінами або проведення ярмарків, де товари продають безпосередньо виробники. Крім того, голова облдержадміністрації наголосив, що незважаючи на деяке зниження зацікавлення з боку покупців до міських ринків, базари працювали і будуть працювати. За словами Олександра Пеклушенка, будь-яке робоче місце зараз на вагу золота, тому серед завдань влади знову зробити ринки цікавими для широкого загалу покупців.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також