Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ми пам’ятаємо тебе, солдат!

6 листопада 2013 - 10:20

Ми пам’ятаємо тебе, солдат!

Урок пам'яті «Ми пам’ятаємо тебе, солдат!», присвячений 70-й річниці визволення столиці міста-героя Києва від фашистських загарбників, відбувся на базі обласного військового комісаріату. У заході взяли участь представники місцевих органів влади, ветерани Великої Вітчизняної війни та військової служби, обласного об'єднання Української спілки ветеранів Афганістану, учнівська молодь, призовники Запорізької області.

- Форсування Дніпра і визволення Києва від фашистських загарбників є яскравим прикладом героїзму радянських військ. Усупереч втратам і завдяки героїзму та мужності радянських воїнів вранці 6 листопада багатостраждальна столиця України була повністю визволена від фашистів, - зазначив заступник військового комісара Запорізького обласного військового комісаріату з виховної роботи полковник Михайло Логвінов.

Також він закликав учнівську молодь та призовників завжди пам’ятати славетні подвиги ветеранів Великої Вітчизняної війни і в будь-який час бути готовими виконати свій патріотичний і військовий обов’язок з захисту Вітчизни.

Своїми спогадами про воєнні будні, мужність та героїзм солдатів і офіцерів поділилися полковник у відставці Володимир Волобуєв та капітан I рангу у відставці Микола Гречка. Ветерани подякували командуванню облвійськкомату за увагу і турботу про старше покоління захисників Батьківщини, виховання молоді на патріотичних бойових традиціях Українського народу.

У рамках заходу учасникам продемонстрували документальні кадри про події Великої Вітчизняної війни та визволення столиці України міста-героя Києва від фашистських загарбників.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 816-го дня війни

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області