Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

За житлово-комунальні послуги запоріжці мають розраховуватися сумлінніше

6 листопада 2013 - 14:29

За житлово-комунальні послуги запоріжці мають розраховуватися сумлінніше

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів селекторну нараду с керівниками районів, на якій було розглянуто питання щодо стану розрахунків населення за житлово-комунальні послуги.

За даними директора Департаменту ЖКГ та будівництва ОДА Максима Шахова,  рівень розрахунків населення за всі види житлово-комунальних послуг станом на 01.10.2013 складав 107,6%. З початку року загальна заборгованість була скорочена на 70 млн. грн. Разом з тим, посадовець відзначив, що сума боргу залишається занадто високою – 623 млн. грн.

- Глибоко переконаний, якщо керівництво території працює системно та предметно займається питанням розрахунків, завжди буде результат. Відсутність хоч невеликих зрушень свідчить про ігнорування цього стратегічного напрямку роботи, - зауважив Петро Гончарук.

У цьому контексті представник обласної виконавчої влади мав ряд запитань до керівників Кам’янсько-Дніпровського, Василівського, Чернігівського, Вільнянського районів, а також міст Запоріжжя, Мелітополь, Бердянськ, Енергодар та Токмак.

Так, рівень розрахунків за послуги з утримання прибудинкових територій в області складає майже 97%. За послуги водозабезпечення та водовідведення населення розрахувалося на 96,5%. Найліпша ситуація із розрахунками за теплопостачання – 118,1%.

Якщо на початку року на 23 територіях рівень розрахунків був нижчим за 100%, то наразі ситуація значно покращилась на 22-х з них.

У ході наради керівники проблемних територій прозвітували заступнику голови облдержадміністрації про поточну ситуацію із розрахунками та надали роз’яснення щодо свого бачення, як врегулювати ситуацію.

Підбиваючи підсумки, Петро Гончарук дав місяць керівникам територій на те, щоб підвищити рівень розрахунків. У іншому разі їм прийдеться звітувати на колегії облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні