Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Єдина освітня мережа регіону функціонує та активно розбудовується

7 листопада 2013 - 11:13

Єдина освітня мережа регіону функціонує та активно розбудовується

В обласному інституті післядипломної педагогічної освіти відбулося засідання колегії Департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації. Захід провели заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Віктор Захарчук та перший заступник голови облради Світлана Абдурахманова.

Члени колегії розглянули питання щодо створення та забезпечення функціонування єдиного освітнього Інтернет-простору регіону.

Із поточною ситуацією присутніх ознайомила заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Валентина Хіврич.

Так, за її словами, в області створено єдиний Інтернет-простір з  електронною базою даних про всіх учнів та вчителів загальноосвітніх навчальних закладів регіону. Також до нього включено дані про матеріально-технічну базу 627 шкіл області (100% від їх загальної кількості).  

Проведена робота дозволяє автоматично формувати всі державні статистичні звіти про загальноосвітні начальні заклади, миттєво знаходити потрібну інформацію та генерувати інші звіти для потреб користувачів.

Запорізька обласна освітня мережа zp.isuo.org виступить складовою Всеукраїнського порталу, який наразі розробляється.

Важливий аспект полягає в тому, що єдиний інформаційний освітній простір області не лише створений, а й активно розбудовується. Розширюється перелік його об‘єктів: вносяться бази даних дошкільних, позашкільних навчальних закладів.

Так, у рамках єдиного інформаційного освітнього простору області розвиваються кілька веб-ресурсів: освітній вікі-сайт (як платформа проведення он-лайн конкурсів та проектів для учнів і вчителів); віртуальні методичні об’єднання, творчі групи та групи за інтересами вчителів та учнів;  віртуальні школи юних програмістів та сучасних знань;  функціонують два сайти на базі обласного інституту післядипломної педагогічної освіти для підтримки дистанційного навчання тощо.

Також реалізується низка освітніх проектів. Зокрема проекти «Віртуальна школа програмування», «Школа сучасних знань». Активно розвивається медіаосвіта. Функціонує публічний сайт «Мої знання».

Разом з тим, Валентина Хіврич відзначила, що інформаційний простір Запорізької області, як живий та актуальний продукт, потребує постійної значної уваги від управлінців різних рівнів та Інституту післядипломної педагогічної освіти, особливо ті його складові, які активно використовуються та розвиваються.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні