Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Жодне звернення за допомогою не залишиться без уваги»

7 листопада 2013 - 14:42

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко провів черговий прийом громадян з особистих питань. Для багатьох жителів регіону зустріч з очільником регіону  стає можливістю добитися вирішення своїх наболілих проблем.

Так , Світлана Бринь, інвалід першої групи з дитинства, яка страждає на ДЦП, звернулася до Олександра Пеклушенка за допомогою у вирішенні питання щодо оздоровлення. Як проінформував присутній на прийомі директор Департаменту  соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан,  путівку для Світлани в санаторій імені М. Бурденка в курортному місті Саки в Криму буде виділено в найкоротший термін. Крім путівки, жінці була надана матеріальна допомога.

З проблемою іншого роду прийшов на прийом до керівника регіону Сергій Козодавов. Він очолює молодіжну громадську організацію «Товариство вивчення та охорони птахів». Сергій і його однодумці поставили перед собою завдання дослідити популяцію пернатих Запорізького краю, яких, за приблизними підрахунками, більше 250 видів. Для наукової роботи ентузіастам потрібна фототехніка, вони хочуть зробити галерею на своєму сайті і стенди для проведення екскурсій для школярів. Олександр Пеклушенко підтримав починання громадської організації і посприяв у придбанні фотоапарата.

З проблемою, яка вимагає ретельного розгляду і більш тривалого рішення, звернувся Микола Маляр, який не може знайти спільну мову з керівництвом одного з місцевих промислових підприємств щодо проведення лінії електропередач. Підприємець стверджує, що має право на встановлення кабелю на території заводу, а представники підприємства не дають цього зробити. Голова облдержадміністрації доручив створити комісію, до якої будуть входити всі сторони конфлікту, і котра допоможе знайти компромісне вирішення проблеми.

Подібний підхід вирішено застосувати і в вирішенні давньої проблеми жителів Хортицького району, яких представляв голова ініціативної групи Сергій Ревека. Власники 64 будинків селища Мостоотряд не можуть вже 8 років приватизувати земельні ділянки, на яких роками стоять їхні житла. Узаконити територію можна лише через суд. Тому керівник регіону Олександр Пеклушенко розпорядився створити профільну комісію і надати юридичну допомогу людям.

Частина питань, з якими звернулися громадяни  до голови облдержадміністрації під час особистого прийому, були вирішені одразу на місці, на усунення інших - ще потрібен час. Головне, за словами Олександра Пеклушенка, що жодне звернення не залишилося без уваги. Подібний підхід у роботі буде і надалі залишатися пріоритетним, запевнив керівник регіону.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України