Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Євроінтеграція України не завадить співпраці з іншими державами»

7 листопада 2013 - 14:52

Голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Узбекистан в Україні Алішером Абдуалієвим та обговорив перспективи співпраці Запорізької області з узбецьким бізнесом.

Олександр Пеклушенко привітав високого гостя та подякував за візит до Запорізького краю.

- Я прожив у Запорізькій області все життя: тут народився, виріс, одружився, маю честь працювати. Це дійсно унікальний регіон, адже він являє собою Україну в мініатюрі. Все найкраще, що є в нашій країні, компактно розміщується на території Запорізького краю. У нас є Дніпро, є море, потужний промисловий, авіаційний та машинобудівний комплекси, у нас представлено всі види видобутку електроенергії, у тому числі – альтернативні, розвинуте сільське господарство. У свою чергу Узбекистан – це країна з колосальним потенціалом та можливостями, тож я переконаний, що ми знайдемо цілу низку можливостей для співпраці, -  зазначив Олександр Пеклушенко.

Також керівник області наголосив, що останні три роки стали для Запорізької області особливо важливими, адже завдяки соціальним ініціативам Президента України Віктора Януковича регіон активно розвивається.

- Завдяки Президенту по всій країні будується та відкривається ціла мережа перинатальних центрів, один з них найближчим часом відкриє свої двері саме в нашій області. Наш центр буде унікальним, найкращим в Україні, запоріжці цього заслуговують! – висловив переконання керівник обласної виконавчої влади.

Очільник регіону розповів пану Алішеру Абдуалієву  про культурний та туристичний потенціал області, підкресливши  необхідність налагодження співпраці саме в туристичній галузі.

Олександр Пеклушенко також торкнувся теми євроінтеграції України та подальшої співпраці в цьому аспекті з Узбекистаном.

- Відносини України з Європейським Союзом у жодному разі не будуть перешкоджати її співпраці з іншими країнами і об’єднаннями. Переконаний, що ми знайдемо компроміси та відкриємо нові можливості просування товарів на наші спільні ринки. Іншої політики в цей час не може бути, - відзначив посадовець.

В свою чергу пан Алішер Абдуалієв зазначив, що Україна є стратегічним партнером Республіки Узбекистан, тому дуже важливо, щоб країни завжди поєднувала дружба та співпраця.

-  Мета мого візиту – знайти додатковий імпульс для посилення співпраці між нашими країнами. Ми підтримуємо курс України до Європи, адже треба обирати те, де найкраще, де створено найкомфортніші умови для подальшого розвитку держави. Переконаний, що це не вплине на нашу співпрацю, адже президенти наших країн дуже добре співпрацюють, а це – запорука успіху, - зазначив пан Алішер Абдуалієв.

За словами високого гостя, представникам узбецького  бізнесу було б дуже цікаво приїхати до Запорізького краю та зустрітися з місцевими колегами, можливо, знайти потенційних партнерів. Також він наголосив, що для Республіки Узбекистан особливо цікава співпраця в галузі сільського господарства.

- Сільське господарство – одна з провідних галузей в області, і ми дуже зацікавлені у співпраці в цьому напрямку. Наше завдання, як влади, – створити умови для того, щоб узбецький та запорізький бізнес мали змогу зустрітися за столом переговорів та обговорити можливості співпраці. Ми сприятимемо цим процесам, - підсумував Олександр Пеклушенко.

Наприкінці зустрічі керівник області та пан Алішер Абдуалієв обмінялися пам’ятними подарунками та сувенірами, очільнику регіону презентували справжній узбецький хліб.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні