Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізьке суддівство користується пошаною серед українських колег

7 листопада 2013 - 15:43

У Запорізькій області з робочою поїздкою перебувають голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк та заступник Голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Станіслав Міщенко. Високі гості прибули до Запорізького краю у зв’язку із відкриттям нового приміщення Бердянського міськрайсуду суду, яке відбудеться у п’ятницю. Напередодні цієї події з високопосадовцями зустрівся голова обласної державної адміністрації Олександр Пеклушенко. Зустріч відбулася за участю голови Апеляційного суду в Запорізькій області Віктора Городовенка.

Характеризуючи ситуацію в регіоні, голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко повідомив, що наразі налагоджена конструктивна взаємодія з представниками усіх гілок судової влади.

- Щотижня ми проводимо нараду з правоохоронцями, де обговорюються найбільш резонансні події. Наше завдання не просто відстежувати негативні ситуації, але й добиватися того, щоб всі ці справи були доведені до суду, - зазначив очільник регіону.

Рівень компетентності запорізьких суддів відзначив заступник Голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Станіслав Міщенко: «Запорізьке суддівство користується особливою пошаною, оскільки судді працюють на перспективу». Так, за його словами, саме тому Запорізька область була обрана як пілотна для реалізації проекту «електронний суд».

Спілкуючись з керівником області, голова Державної судової адміністрації України Руслан Кирилюк порушив питання щодо стану приміщень місцевих судів, а також їх матеріально-технічного забезпечення.

Коментуючи це питання, Олександр Пеклушенко повідомив, що найближчим часом буде проведена колегія облдержадміністрації, на якій будуть розглянуті питання боротьби зі злочинністю. За словами посадовця, ситуація з матеріально-технічним забезпеченням судів регіону також може бути внесена до порядку денного.

Учасники зустрічі також обговорили перспективи розвитку судової гілки влади та можливості, які відкриває новий Кримінальний процесуальний кодекс України.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні