Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області формується перелік підприємств, де має бути встановлена екологічна броня електропостачання

8 листопада 2013 - 10:40

Заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гончарук провів нараду з проблемних питань, пов’язаних з затвердженням переліку споживачів та їх обладнання, для якого має бути встановлена екологічна броня.

У ході наради були розглянуті заходи, які необхідно вжити для виконання постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку складання переліку споживачів та їх обладнання, для якого має бути встановлена екологічна броня електропостачання».

Петро Гончарук доручив керівникам підприємств відпрацювати спільно з Державною інспекцією з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії в Запорізькій області та ВАТ «Запоріжжяобленерго» питання щодо оновлених переліків об’єктів та їх обладнання, для якого має бути встановлена екологічна броня електропостачання, а також обговорити можливості виконання вимог зазначеної постанови Кабінету Міністрів України.

- У зв’язку зі специфікою виробництва «Запорізького титано-магнієвого комбінату» та «Кремнійполімеру» необхідно звернутися до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Крім того, керівникам підприємств треба опрацювати спільно з територіальним управлінням Держгірпромнагляду в Запорізькій області питання щодо їх включення до Державного реєстру об’єктів підвищеної небезпеки, - зазначив Петро Гончарук.

Нагадаємо, пунктом 128.1 Національного плану дій на 2013 рік щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», передбачено оновлення переліків споживачів та їх обладнання, для якого має бути встановлена екологічна броня електропостачання.

Відповідною Постановою Кабінету Міністрів України внесено зміни, які передбачають, що до зазначеного переліку споживачів електроенергії включаються споживачі, об’єкти яких в установленому порядку включено до Державного реєстру об’єктів підвищеної небезпеки

- На сьогодні з 15-ти підприємств, які повинні мати екологічну броню електропостачання, всі вимоги виконані тільки у ПАТ «Запорізький завод феросплавів», у якого зазначений перелік знаходиться на погоджені у Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України, - підкреслив Петро Гончарук.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні