Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко позитивно оцінив підсумки зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем

8 листопада 2013 - 13:50

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко позитивно оцінив підсумки зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем

Сьогодні  відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича та голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка. Під час розмови йшлося про найважливіші питання соціально-економічного розвитку  Запорізької області.

- Зустріч з Президентом - це завжди серйозний іспит для будь-якого голови облдержадміністрації. Сьогодні ми обговорили кілька основних питань.

По-перше - це реальний сектор економіки. Президент України Віктор Янукович пройшовся по кожному великому підприємству, висловив свою точку зору і дав конкретні доручення. У цьому ж зв'язку Віктор Федорович розглянув питання малого та середнього бізнесу. Президент чітко поставив завдання - малий та середній бізнес - це привілейована частина реального сектору економіки.

Друге питання, яке ми обговорювали - це агропромисловий комплекс. Запорізька область цього року досягла гарних результатів у цій сфері. Ми посідаємо друге місце в країні за темпами приросту. Президент поставив завдання – орієнтуватися на малий і середній фермерський сегмент в аграрному бізнесі. Земля повинна стати не стільки джерелом багатства, але і територією проживання третини  населення регіону. А робочі місця, інфраструктура, школи, лікарні - все це є прерогативою роботи місцевої влади.

Крім того, на зустрічі були підняті соціальні питання: реформи охорони здоров'я та соціальної сфери. Віктор Янукович детально цікавився, як проходить імплементація соціальних працівників з урахуванням поставлених ним завдань на останньому засіданні Ради регіонів.

На моє запитання: «Що буде з мостами ?», - Президент сказав чітко і однозначно: «Олександр Миколайович, передай своїм землякам, що наступного року ми мости закінчимо і запустимо», - поділився враженнями від зустрічі з Президентом Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів