Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запоріжжі відбулося справжнє свято єдності

8 листопада 2013 - 17:15

В рамках багатокомпонентної, культурної акції «Єдина родина» в Запорізькому академічному обласному театрі юного глядача відбувся концерт «Нас єднає земля Запорізька». Захід відвідали голова обласної ради Віктор Межейко та директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Ірина Конарева.

Як пояснив Віктор Межейко, в основу філософії цього об`єднуючого  заходу покладені принципи взаєморозуміння, міжнаціональної злагоди та толерантності.

- Напередодні відзначення Міжнародного дня толерантності Запорізькому краю є чим пишатися. Протягом віків на нашій землі мирно співіснували різноманітні народи, яких налічується понад 130. Президент України поставив перед нами чітке завдання – забезпечення умов для толерантного співіснування етносів і народів, запобігання міжнаціональної напруги та конфліктів, а також створення умов для розвитку власної мови та культури, ефективної роботи національно-культурних товариств. І сьогодні політика Президента  в цьому  напрямку в Запорізькому краї успішно реалізується. Це доводить і  сьогоднішнє свято справжньої єдності,  - зазначив Віктор Межейко.

Також посадовець повідомив, що Урядом підтримано проект Закону України «Про Концепцію державної інтернаціональної політики України», який сприятиме утвердженню принципів демократичної держави.

У концертній програмі взяла участь народна артистка України Любов Малицька. Також виступили кращі творчі колективи національно-культурних товариств. Зокрема, народний ансамбль «Чумацький шлях», татарський народний ансамбль танцю «Гюзель Кърим», народний вокальний ансамбль «Балкани», дитячий танцювальний колектив «Імеді», народний ансамбль російської пісні «Роднікі», Білоруський вокальний ансамбль «Білі роси».

Професійних та аматорські колективи продемонстрували глядачам культуру, звичаї та національне розмаїття багатонаціонального Запорізького краю.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров