Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На запорізьких ринках будуть створені торгівельно-закупівельні підприємства

11 листопада 2013 - 13:05

На запорізьких ринках будуть створені торгівельно-закупівельні підприємства

На апаратній нараді, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко, була розглянута цінова ситуація на продовольчому ринку регіону. З поточною ситуацією присутніх ознайомив начальник управління розвитку підприємництва та дозвільних послуг Запорізької міської ради Микола Петров.

За інформацією посадовця з кінця жовтня ціни вдалося дещо знизити та стабілізувати. Зокрема, йдеться про овочі: картоплю, капусту, моркву, цибулю тощо. Разом з тим, несуттєве підвищення ціни зафіксовано на цукор, гречку та пшоно.

Голова ОДА Олександр Пеклушенко поцікавився методологією, за якою проводиться моніторинг цін та організацією, яка здійснює цей моніторинг. Як з’ясувалося, діюча система моніторингу за цінами не є достатньо ефективною.  Тож одне із завдань, яке очільник регіону адресував Запорізькому міському голові Олександру Сіну – створити систему дослідження цінової ситуації у місті, яка буде давати своєчасну, актуальну та об`єктивну аналітичну інформацію.

Також три місяця отримала запорізька міська влада на те, щоб створити на всіх крупних ринках торгівельно-закупівельні підприємства, діяльність яких дозволить впливати на формування цін.

Крім того, керівник обласної виконавчої влади відзначив, що вже зараз необхідно готуватися до зимової ожеледі та заметів.

- Відпрацюйте режим роботи у складних погодних зимових умовах, як ви будете працювати, щоб продавець продовжив роботу, а покупець зміг прийти на ринок за товаром. Особливу увагу зверніть на створення побутових умов, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Коментуючи цінову ситуацію, голова облдержадміністрації повідомив, що минулого тижня після того, як він відвідав «Критий ринок» він завітав до торгівельно-розважального центру «Аврора», де орендує приміщення ТЦ «Амстор».

- Мені було приємно, що запоріжці цінять комфорт та високу якість обслуговування. В усі 11 кас, які є в супермаркеті, я побачив черги, - відзначив Олександр Пеклушенко.

Також посадовець зауважив, що з відкриттям ТРЦ «Аврора» активізувались не тільки покупці, але й комерційний сектор цієї частини міста: «Не правда, що стара частина Запоріжжя не активна та неприваблива для бізнесу. Ми й надалі будемо докладати усіх зусиль, щоб відкривати структурні цікаві заклади у старій частині Олександрівська».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров