Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Пеклушенко: «Представники бізнесу мають знаходитися в справедливих умовах: більше заробляєш – більше податків сплачуєш»

11 листопада 2013 - 13:41

Олександр Пеклушенко: «Представники бізнесу мають знаходитися в справедливих умовах: більше заробляєш – більше податків сплачуєш»

Ситуація щодо виконання доходної частини бюджету великими платниками податків за десять місяців поточного року була розглянута під час апаратної наради з актуальних питань життєдіяльності регіону, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Як повідомила начальник спеціалізованої Державної інспекції з обслуговування великих платників податків у м.Запоріжжя Наталія Говтвян, один з головних факторів наповнення бюджетів є економічні результати в промисловості регіону.

- За десять місяців поточного року темп зростання надходжень до загального фонду Державного бюджету у порівнянні з рівнем минулого року з Спеціалізованої податкової інспекції склав 120%, бюджет поточного року отримав майже на 440 млн. грн. більше, ніж минулого року. Найбільші темпи зростання забезпечили підприємства харчової промисловості, машинобудування та галузей з видобутку металургійних руд та енергетики, - повідомила Наталія Говтвян.

У розрізі податків значне збільшення рівня оплати відбулося у податку на прибуток – поточного року в бюджет сплачено 976 млн. грн., що на 153,8 млн. грн. або на 18,7% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

На 208 млн. грн. або на 26,1% зросли платежі за податком на додану вартість. Більш, ніж на третину збільшилися надходження за екологічним податком, які за період з січня по листопад склали 32,6 млн. грн.

- Зростання платежів до бюджету у більшому ступені забезпечено за рахунок добровільної їх сплати платниками при оперативному супроводі  з нашого боку. Наша інспекція єдина в регіоні, де на обслуговуванні знаходяться підприємства, які не мають податкового боргу. Це яскраве свідчення високої податкової культури великих платників області, - підкреслила Наталія Говтвян.

За словами посадовця, поточного року місцевий бюджет забезпечено з ростом в 13,2 млн. грн. у порівнянні з минулим роком. Доходи місцевого бюджету сформовано, головним чином, за рахунок податку на доходи фізичних осіб, плати за землю, авансових платежів за податком на прибуток комунальних підприємств та відпрацьованих резервів.

- Сьогодні органи доходів та зборів орієнтовані на спрощення процедур адміністрування платежів до бюджету, зниження документообігу та упровадження цілого комплексу електронних послуг. У робочому режимі вже використовуються такі високотехнологічні сервіси, як «єдине вікно» електронної звітності, автоматичне відшкодування податку на додану вартість, Єдиний реєстр податкових накладних, «податковий асистент», «електронний кабінет» платника податків, обслуговування великих платників через Центральний офіс тощо, - зазначила Наталія Говтвян.

З 1 січня наступного року в експлуатацію буде запущено ще один сервіс – «електронні перевірки», який забезпечить проведення дистанційних перевірок діяльності платників податків виключно за їх проханням та без необхідності відвідування ними податкових інспекцій. Першими скористатися усіма перевагами електронної перевірки зможуть платники єдиного податку. З 2015 року сервіс стане доступним для представників малого та середнього бізнесу, а вже з 2016 року його користувачами стануть і великі підприємства.

Підбиваючи підсумки, Олександр Пеклушенко подякував представникам бізнесу, які забезпечують людей роботою та своєчасно сплачують податки, а також наголосив, що всі мають знаходитися в рівних умовах.

- Не може бути так, щоб власник магазину ювелірних виробів, дорогих автомобілів або, наприклад, хутра та шкіри, сплачував такі самі податки, як приватний підприємець, який торгує на ринку овочами. Тому я закликаю бізнесменів, в яких великі оберти коштів, переходити на загальну систему оподаткування. Час невмолимий, і я наполягаю, щоб бізнес мене почув, - підсумував очільник регіону.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни