Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Племзавод «Степной» - підприємство європейського зразка - Олександр Пеклушенко

12 листопада 2013 - 16:25

Створити в Запорізькій області фермерське господарство, що повністю відповідає європейським стандартам. Це вдалося зробити власникам та керівництву компанії «Племзавод «Степной», що знаходиться в селі Заповітне Кам'янсько-Дніпровського району. Тут створений повний цикл агропромислового виробництва: від вирощування пшениці до виробництва ковбаси та сирів. У «Степному» обробляють понад 10 000 гектарів землі, є великий тваринницький комплекс. Сьогодні компанія «Племзавод «Степной» презентувала новий молочний комплекс. Відкриття виробництва відвідав голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

За словами керівника компанії Анатолія Волкова, у новому виробництві використовується шведське обладнання, що керується за допомогою комп'ютера. Такий цех для збору молока один з небагатьох в Україні.

- Це найсучасніший доїльний зал на сьогодні. Продуктивність цеху 1200 корів. Для того, щоб відкрити новий цех, власники підприємства взяли кредит на три роки. Інвестиції склали приблизно 5 мільйонів гривень. Ми доїмо, охолоджуємо, передаємо на свій молокозавод і отримуємо молоко, кефір, ряжанку, сметану та тверді сири. Ми хочемо наситити якісними молочними продуктами Запорізький регіон. Ця технологія повністю відповідає європейським стандартам. Отже ми вже готові працювати за правилами Євросоюзу. Ми не боїмося євроінтеграції. Наприклад, одна з вимог Європи, щоб всі корови були ідентифіковані. У нас усі корови ідентифіковані, ми не купуємо молоко чужих тварин. При виробництві молочної продукції не використовуємо добавки. Вся продукція натуральна, - розповів голова правління ПАТ «Племзавод «Степной»  Анатолій Волков.

Олександр Пеклушенко оглянув виробництво і назвав впровадження новітніх технологій в агропромисловому комплексі Запорізької області справжнім проривом.

- Це не просто крок, це прорив. Тому що ті технології і та логістика, які на цьому підприємстві використовуються, вони відповідають всім передовим технологіям Євросоюзу. Це дає якість, конкурентоспроможність, і найголовніше - це дає новий стиль роботи і життя на селі. Упевнений, що цей проект не останній в Запорізькій області. Проект доводить, що тваринництво, сільське господарство може бути високорентабельним видом виробництва. Для цього потрібно знати і вміти. Люди, які знають і вміють, і хочуть – досягають ось такого результату. Тому це якісно новий прорив в сегменті виробництва продуктів, які зможуть стати дійсно конкурентоспроможними на європейському ринку, - наголосив Олександр Пеклушенко.

Голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко упевнений, що подібний підхід у розвитку сільськогосподарських підприємств регіону має стати зразком для наслідування для інших аграріїв краю.

- Коли я чую про зону ризикованого землеробства, про неувагу до села, то я хочу сказати, що так кажуть люди, які просто не розуміють, чим вони займаються. Тому що та система оподаткування, яка сьогодні є в сільському господарстві, нехай вона ще проіснує хоча б п'ять років, щоб ми стали на ноги. І ось, це господарство воно демонструє те, що не буває ризикованих земель, бувають люди, які до землі ставляться, як до живої істоти, і вона відчуває увагу і турботу та відповідає взаємністю. Сьогодні є два типи господарників: перший тип - це такі, як Анатолій Волков. У кожному районі є такі люди, які чітко розуміють, що таке земля, і вони сьогодні всі свої доходи інвестують саме в землю. А є другий тип - люди, які нещадно експлуатують землю соняшником, гроші інвестують в будинки для своїх родин в Австрії, Англії. Але час і Бог їм суддя. Майбутнє за тими, хто інвестує в Україну, - наголосив Олександр Пеклушенко.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів