Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Глава держави вимагає до кінця року погасити борги із заробітної плати

13 листопада 2013 - 08:52

Глава держави вимагає до кінця року погасити борги із заробітної плати

Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з представниками Українського союзу промисловців та підприємців та Федерації профспілок України  акцентував увагу на питанні щодо погашення боргів із заробітної платні.  Глава держави вимагає до кінця року погасити борги із заробітної плати.

- Якщо найближчим часом ці борги не будуть погашені, я дійду до кожного виконавця, починаючи з міністрів, і до регіонів, - сказав Глава держави під час зустрічі з представниками Українського союзу промисловців та підприємців і Федерації професійних спілок України.

За словами Президента, в Україні продовжуватимуться реформи у соціальній сфері, спрямовані на підвищення заробітних плат, пенсій.

Віктор Янукович зазначив, що має намір ще раз зустрітися з представниками профспілок і обговорити виконання поставлених завдань.

Під час зустрічі голова Федерації професійних спілок Юрій Кулик зазначив, що одне з головних питань, яке турбує членів профспілок і потребує нагального вирішення, є питання погашення заборгованості із заробітної плати.

За результатами зустрічі з представниками Українського союзу промисловців та підприємців і Федерації профспілок України Президент України Віктор Янукович дасть доручення Кабінету Міністрів.

- Ці доручення зараз вже підуть до Кабінету Міністрів, і я попередив Азарова, щоб завтра вже на Уряді все це було розглянуто. Завтра, негайно, - сказав Глава держави.

- Ми проаналізуємо стан справ практично по всіх напрямках і по всіх тих галузях, у яких у нас сьогодні є найбільша проблема. Якщо подивитись на спад виробництва, він найбільше відбувся в експортоорієнтованих галузях економіки, - зауважив Президент.

Як зазначив Глава держави, проблеми в економіці викликані не лише світовою економічною кризою, а й незадовільним менеджментом керівників Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

- Програма активізації економіки не запущена. Наслідок - не передбачено ті заходи, які, я сказав би, пом’якшили б негативні наслідки, - сказав Президент.

Крім того, Віктор Янукович розкритикував діяльність Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

- Програми, які підготовлені, які треба сьогодні вже запускати, і треба, щоб вони починали працювати в будівництві житла, не запущені. Вони очікують, умовно кажучи, коли прийде ефективний керівник і почне працювати над цим питанням, - зазначив він.

Глава держави також висловив незадоволення роботою Міністерства промислової політики: «Міністерство промислової політики, на жаль, не запрацювало. В чому там причини - кадрові причини чи організаційні, але воно сьогодні не працює».



За матеріалами прес-служби Президента України

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів