Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області поступово збільшується кількість дошкільних навчальних закладів

15 листопада 2013 - 13:26

В області поступово збільшується кількість дошкільних навчальних закладів

Питання розширення мережі дитячих дошкільних навчальних закладів розглянули учасники засіданні президії Громадської ради при облдержадміністрації, яке відбулося за участю заступника голови ОДА Андрія Гамова.

Із поточною ситуацією присутніх ознайомила заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Валентина Хіврич. Так, за словами посадовця, у рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича щодо забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти в області розширюється мережа дитсадків.

Поточного року відкрито десять таких закладів та 28 резервних дошкільних груп. При цьому, як віздначила Валентина Хіврич, останніми роками в області спостерігається позитивна динаміка збільшення загальної кількості відновлених, реорганізованих та відкритих закладів: у 2010 році відновлено шість садочків, у 2011 – 14, у 2012 – 20.

Всього за період 2007-2013 років в області відкрито 96 дошкільних закладів та близько 450 додаткових груп при навчальних закладах. Важливо, що паралельно з цим в області зменшується кількість закритих дошкільних закладів.

В облдержадміністрації затверджено відповідний План щодо відновлення дошкільної мережі на 2011-2017 роки, яким визначена доцільність відновлення 41 дошкільного закладу, відкриття 14 навчально-виховних комплексів та 12 дошкільних закладів у пристосованих приміщеннях. Крім того, розроблено пооб’єктний план-графік будівництва і реконструкції дошкільних навчальних закладів Запорізької області на 2013-2014 роки, яким планується за цей період  додатково реконструювати та відкрити 50 дитсадків.

Станом на 1 листопада в області зареєстровано 555 дошкільних навчальних закладів, функціонують 502, в яких отримують дошкільну освіту понад 56 тисяч дітей.

У результаті на сьогодні охоплення дітей 3-6 років дошкільною освітою складає 91%, дітей п’ятирічного віку - 100%. 

Питання щодо розвитку дошкільних навчальних закладів та груп перебуває на постійному контролі Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів