Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжсталівці відзначили ювілей комбінату святковою плавкою чавуна

15 листопада 2013 - 14:42

З нагоди 80-річчя металургійного комбінату «Запоріжсталь» відбулась ювілейна плавка чавуна в мартенівському цеху підприємства. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук, генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма, представники влади, ветерани комбінату та працівники цеху.

Петро Гончарук привітав присутніх з 80-річчям МК «Запоріжсталь» від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка.

- Мені особливо приємно бути присутнім на цьому святі, адже «Запоріжсталь» - це безумовний лідер економіки Запорізького краю, і ми цим пишаємося. Цей комбінат – лідер не тільки нашого регіону, але й усієї України: кожна четверта тонна сталі, яка виробляється в Україні – це запорізька сталь, і великий внесок в ці дані робить саме «Запоріжсталь». Також особливо приємно відзначити, що працівники комбінату мають соціальний захист та отримують зарплату, яка є найбільшою в цій галузі в нашому регіону. Завжди запорука успіху – це люди, професіонали своєї справи, це ветерани, які з року в рік передають свій колосальний досвід підростаючим металургам, - зазначив Петро Гончарук.

За словами Ростислава Шурми, сьогоднішня ювілейна плавка стане останньою в мартенівському цеху.

- Всі наступні ювілейні плавки ми плануємо проводити в конвертерному цеху. Мартен – це цех, в якому працюють справжні чоловіки, вони щодня виконують складну та важку роботу, але ця робота на «Запоріжсталі» є найбільш почесною. В майбутньому ці люди перейдуть до конвертерного цеху й продовжать там працювати, - повідомив Ростислав Шурма.

Також з нагоди 80-річчя «Запоріжсталі» сьогодні в Запоріжжі відбудеться відкриття скульптурно-декоративної композиції герою кінострічки «Весна на Заречній вулиці».

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів