Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В обласному центрі з’явився пам’ятник сталевару з кінострічки «Весна на Зарічній вулиці»

15 листопада 2013 - 15:53

У Запоріжжі відбулося урочисте відкриття скульптурно-декоративної композиції герою кінострічки «Весна на Зарічній вулиці» Саші Савченку. В урочистостях взяли участь  заступник голови облдержадміністрації Петро Гончарук, голова обласної ради Віктор Межейко, генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма та інші.

Створення та встановлення композиції було профінансовано металургійним комбінатом «Запоріжсталь» та присвячено 80-річному ювілею підприємства.

Петро Гончарук привітав присутніх з ювілеєм «Запоріжсталі» від імені голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка та подякував комбінату за ініціативу та реалізацію проекту зі створення такого чудового пам`ятника.

- Я хочу подякувати всім тим, хто створив цю композицію, хто ініціював та реалізував в життя цю ідею. Символічно, що вона відкривається саме в цей день – у день народження металургійного комбінату «Запоріжсталь», адже саме цей завод став базою для зйомки кінострічки «Весна на Зарічній вулиці» та прославив професію сталевара на увесь світ, - зазначив Петро Гончарук.

Посадовець додав, що «Запоріжсталь» була, є та залишатиметься надалі лідером вітчизняного виробництва та лідером економіки Запорізького краю.

- Кожний сталевар, металург світу повинен тут побувати, сфотографуватися поряд з головним героєм кінострічки «Весна на Зарічній вулиці» Сашею Савченко. Також я переконаний, що поява такої композиції сприятиме залученню нових інвесторів, адже вони будуть бачити, що в нашому регіоні поважають та люблять металургів, - підкреслив Петро Гончарук.

Відкриваючи композицію, Ростислав Шурма зазначив, що головний герой кінострічки Саша Савченко – це рідний для Запоріжжя герой, адже він увібрав у себе найкращі якості наших металургів.

- Ми всі чудово пам’ятаємо Сашу Савченка, який став сталеваром -символом нашого регіону. Він дуже близький нам, адже він простий, щирий та працелюбний. Словом, такий, як тисячі працівників «Запоріжсталі». Фільм «Весна на Зарічній вулиці» особливий для запоріжців, адже ми бачимо там рідні вулиці, парки, будинки, рідну «Запоріжсталь». Наразі ми починаємо писати нову історію «Запоріжсталі» і зробимо все, щоб через багато-багато років нове покоління пишалося нами так, як зараз ми пишаємося своїми ветеранами, - зазначив Ростислав Шурма.

Після урочистого відкриття композиції всі бажаючі змогли сфотографуватися з новою пам’яткою обласного центру.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів