Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Леонід Новохатько: «Досвід роботи запорізької обласної бібліотеки необхідно розповсюдити на всю Україну»

15 листопада 2013 - 16:00

Леонід Новохатько: «Досвід роботи запорізької обласної бібліотеки необхідно розповсюдити на всю Україну»

Міністр культури України Леонід Новохатько здійснив робочу поїздку до Запорізької області, в рамках якої відвідав обласну універсальну наукову бібліотеку ім. О.М.Горького. Високопосадовець ознайомився з роботою закладу та поспілкувався з працівниками.

Наразі обласна універсальна наукова бібліотека нараховує дев’ять ярусів книгосховища, понад  1,5 млн. одиниць документів на різних носіях і на 90 мовах народів світу, тут функціонує розгалужена система читальних залів, галузевих і спеціалізованих відділів, секторів. Особливу гордість книгозбірні складають унікальні документи, що містять інформацію про Запорізьку область та колекція рідкісних і цінних видань XVIII-XX століть.

Як повідомила директор бібліотеки Інна Степаненко, віддалені користувачі мають безперешкодний доступ до віртуальних сервісів бібліотеки (електронний каталог, електронна афіша, віртуальні довідкові служби та виставки). Інтернет-ресурсами щороку користуються близько 100 тис. осіб. У січні 2014 року бібліотека відмічатиме свій 110-річний ювілей.

Леонід Новохатько ознайомився з структурою закладу та особливостями роботи відділів бібліотеки. Також високопосадовець звернув увагу на розширення системи відкритого доступу, створення сучасних інтер’єрів та використання новітніх інформаційних технологій.

Міністр культури також відвідав інформаційний центр «Вікно в Америку», який функціонує на базі відділу документів іноземними мовами, та «Русский центр». Він звернув увагу на перспективність співпраці з фондами, додаткові можливості, які надають грантові програми та інформаційні ресурси для удосконалення обслуговування користувачів.  

- Я повністю підтримую активну співпрацю бібліотеки з закладами культури і мистецтва області, творчими спілками та громадськістю. Переконаний, що досвід запорожців треба розповсюдити по всій Україні та провести Всеукраїнську акцію «Друзі бібліотек», - зазначив Леонід Новохатько.

Наприкінці зустрічі високопосадовець подякував обласній владі за підтримку бібліотек та побажав колективу творчих успіхів у подальшій роботі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів