Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласний перинатальний центр буде відкрито до 1 грудня - Олександр Пеклушенко

18 листопада 2013 - 13:36

Обласний перинатальний центр буде відкрито до 1 грудня - Олександр Пеклушенко

Найближчим часом обласний перинатальний центр буде приймати перших пацієнтів. Про це сьогодні заявив під час проведення апаратної наради голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Готовність об'єкту до запуску минулого тижня позитивно оцінив Президент України Віктор Янукович, який побував у Запоріжжі з робочою поїздкою. За словами керівника регіону, перинатальний центр вже може працювати і повноцінно виконувати свої функції.

- Ми вже півтора місяці маємо практично повний штат фахівців, ми маємо на сто відсотків готовий перинатальний центр. І тому перебувати в очікуванні фінансування ще 30 мільйонів гривень для зведення гінекологічного корпусу невірно. По-перше, це економічно неправильний підхід, а по-друге, це нелюдяно - маючи повний набір необхідних приміщень для порятунку життів, його не використовувати. Перинатальний центр - це та установа, яка щодня може врятовувати десятки життів немовлят і породіль. Президент України Віктор Янукович високо оцінив Запорізький перинатальний центр, і ми домовилися, що до 1 грудня центр буде запущено. Міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова також долучилася до цієї роботи. Тому прошу, як ми і говорили, не треба п'ятирічку гнати в три роки, буде виходити відкрити його 24 листопада, відкриємо 24 листопада, не буде - відкриємо 28 листопада. У будь-якому випадку ми його відкриємо, але відкрити потрібно так, аби всі люди, які задіяні в цьому процесі, як пацієнти, так і лікарі, відразу себе відчули в абсолютно підготовленому до роботи повноцінному комплексі, - зауважив  Олександр Пеклушенко.

Крім того голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко підкреслив, що запуск перинатального центру – це лише частина комплексної програми реформування системи охорони здоров'я регіону. На черзі  зведення інших важливих об'єктів сфери медицини.

- Наразі об'єкт номер один - гінекологічний корпус. Ми маємо гінекологічний корпус завершити. І з цієї хвилини необхідно налаштуватись на черговий об'єкт, будівництво якого має бути максимально прискорене. Цей об'єкт - обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. До першого січня він повинен бути готовий до введення в експлуатацію. Повторюю, ніяких зайвих розмов: взялися за справу, завершили, пішли далі, -   наголосив керівник регіону.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів