Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації вимагає забезпечення правопорядку у місцях відпочинку громадян

18 листопада 2013 - 14:43

Голова облдержадміністрації вимагає забезпечення правопорядку у місцях відпочинку громадян

У кожному клубі, де проводяться масові заходи, незалежно від того, знаходиться він у місті чи в селі, має бути встановлено відеоспостереження, а його власники повинні заключити договір з правоохоронними органами на охоронні послуги. Все це дозволить організувати безпечний відпочинок громадян та унеможливить виникнення конфліктних ситуацій.

На цьому наголосив голова облдержадміністрації під час апаратної наради з актуальних питань життєдіяльності регіону.

Нагадаємо, в ніч на 10 листопада в сільському клубі с.Новоуспенівка Веселівського району після закриття закладу сталася бійка між п’ятьма жителями смт Веселе, які приїхали на дискотеку, та місцевими жителями, серед яких був і голова Новоуспенівської сільської ради.

Як повідомив начальник штабу ГУ МВС України в Запорізькій області Олег Курочкин, наразі особи порушників правопорядку встановлено, всі вони затримані.

За словами Олександра Пеклушенка, правоохоронні органи не вловили головного – неналежної організації правопорядку  в клубах області. Через це він доручив створити на кожній території робочу групу, до складу якої увійдуть і представники влади, і правоохоронці. Члени групи  мають проаналізувати роботу кожного такого розважального закладу.

- Жоден клуб не може функціонувати, якщо в ньому не встановлено відеоспостереження. Також вкрай важливо, щоб там не продавали міцні алкогольні напої, максимум – це легкі коктейлі. Крім того, адміністрація кожного клубу, незалежно від його розташування, повинна заключити договір з міліцією на охорону правопорядку. Це необхідно зробити для того, щоб не виникали ситуації, аналогічні тій, що відбулась у Веселівському районі. Ми повинні зробити все, щоб люди відпочивали в безпеці. Я даю місяць на вжиття відповідних заходів, - зазначив керівник області.

Також Олександр Пеклушенко зробив зауваження керівництву району відносно того, що не було оперативно проінформовано керівництво облдержадміністрації про цю подію.

- Не розумію, чому я повинен дізнаватися про такі кричущі та резонансні ситуації не від керівника району, а від інших людей? Якщо на території області стаються такі випадки, керівництво області має бути поінформовано якомога швидше. Нинішня ж позиція райдержадміністрації є недопустимою, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

У зв’язку із цим керівник області доручив підготувати йому матеріали щодо доцільності перебування на посаді голови Веселівської райдержадміністрації Ірини Куковинець.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів