Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На часі: якість надання медичної допомоги населенню

18 листопада 2013 - 16:08

На часі: якість надання медичної допомоги населенню

Якість надання медичної допомоги в обласній клінічній лікарні та обласному клінічному онкологічному диспансері розглянули учасники щотижневої апаратної наради, яку провів голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко.

Про ситуацію в клінічному онкологічному диспансері присутніх поінформував заступник голови ОДА Андрій Запорожченко. Посадовець відзначив, що в закладі досі не розроблена концепція розвитку онкологічної допомоги, не налагоджена система надання допомоги хворим на рак щитовидної залози. Є низка зауважень і до якості надання медичної допомоги пацієнтам.

У доповіді головний лікар обласного клінічного онкологічного диспансеру Олег Якайтіс зупинився на показниках роботи закладу за останні дев’ять місяців, а також на обсягах фінансування диспансеру, яких, за його словами, вкрай недостатньо.

Коментуючи це, очільник регіону поцікавився, скільки приватних структур орендують приміщення в диспансері, а також яка вартість цієї оренди. Як з’ясувалося, на території закладу працюють вісім структур, серед яких - аптека та страхова медична компанія. Точну вартість оренди Олег Якайтіс одразу назвати не зміг. Тому керівник обласної виконавчої влади доручив профільному заступнику Андрію Запорожченко створити робочу групу та вивчити доцільність розміщення цих закладів, рівень встановленої орендної плати, а також об’єктивність призначення ліків, які отримують пацієнти.

Аналогічні запитання від керівника регіону отримав і головний лікар обласної клінічної лікарні Сергій Тяглий.

- Звертаюсь до всіх медиків, які ще не зрозуміли: хвора людина – це не джерело для наживи, а золотий сегмент Запорізького краю, - підкреслив Олександр Пеклушенко.

Ситуація з орендою приміщень в обласній лікарні також буде проаналізована.

Голова облдержадміністрації виділив стратегічні напрямки роботи, яким керівник обласної лікарні має приділити особливу увагу: проведення реконструкції переходу між корпусами, ремонт буфету та їдальні, ремонт відділень лікарні.

- Обласна лікарня має відповідати рівню медичного центру регіону, де зосереджено все краще. У вашій роботі не повинно бути непомічених дрібниць, - висловив переконання Олександр Пеклушенко.

У цьому контексті керівник області запросив до слова ректора Запорізької медичної академії післядипломної освіти Олександра Ніконенко.

- Обласна лікарня дійсно є флагманом медичних закладів регіону. Однак лікарня - це не тільки приміщення та сучасне обладнання, це й висококваліфікований колектив, який об’єднують єдині цілі. З приходом на посаду Сергія Тяглого ситуація в колективі була кардинально змінена в кращу сторону. Наразі маємо конструктивну робочу обстановку, де  всі поточні питання вирішуються оперативно, без зволікань, - констатував Олександр Ніконенко.

Вислухавши це Олександр Пеклушенко відзначив, що слова ректора – ще одне підтвердження вірності рішення призначити на посаду Сергія Тяглого.

- Сподіваюсь, всі присутні переконались, що призначення головного лікаря – це не моє емоційне рішення, а необхідний крок для того, щоб організувати нормальну роботу лікарні, - відзначив посадовець.

Також Олександр Пеклушенко додав, що керівники обласної клінічної лікарні та обласного клінічного онкологічного диспансеру мають поставити перед собою запитання: «Чи є бажання та сили працювати?» і якщо відповідь буде позитивною, то без зволікань приступити до виконання своїх прямих обов’язків – забезпечення раціонального використання економічних ресурсів та організації якісної медичної допомоги населенню.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів