Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Зведення будівлі обласного Центру екстреної медичної допомоги буде завершено до кінця року - Олександр Пеклушенко

19 листопада 2013 - 13:01

Сучасна централізована диспетчерська, навчально-тренувальний відділ, адміністративний корпус. Ці три об'єкти увійдуть в структуру майбутнього обласного Центру екстреної медичної допомоги, що зводиться в рамках національного проекту «Вчасна допомога». У Запоріжжі територіальне медичне об'єднання будується на базі двоповерхової будівлі по вулиці Артема, 54. Роботи тут стартували ще влітку. Хід їх виконання сьогодні перевірив голова облдержадміністрації Олександр Пеклушенко. Разом з розробниками проекту та представниками генпідрядника керівник регіону оглянув будівництво. За словами виконавців, на сьогодні завершені всі демонтажні роботи, проведено в повному обсязі посилення фундаменту, наразі будинок готують до роботи в холодну пору року. Вже на фінальній стадії покриття даху, готове теплопостачання та встановлені нові вікна. Найближчим часом будівельники мають намір приступити до внутрішніх оздоблювальних робіт. Якість виконання проекту Олександр Пеклушенко оцінив позитивно.

- Перше враження - дуже хороший проект. У реконструкцію будівлі закладені найкращі матеріали. Сьогодні я побував на даху, побачив конфігурацію покрівлі, матеріали, оцінив якість робіт. Упевнений, це будівля проіснує ще століття. Мене радує синхронність та системність роботи підрядника. Люди чітко розуміють разом з відповідними службами, що робити і в якій послідовності. Якщо говорити про терміни, то загальнобудівельні роботи будуть завершені до кінця року, далі на черзі налагодження обладнання та навчання персоналу. Ми запустимо Центр екстреної медичної допомоги, як працюючий об'єкт, в кращому випадку наприкінці першого кварталу наступного року або ж на початку другого кварталу, - розповів Олександр Пеклушенко.

Реформування системи охорони здоров'я продовжує залишатися одним з головних пріоритетів роботи обласної влади, запевнив керівник регіону. За словами Олександра Пеклушенка, зведенню Центру екстреної медичної допомоги буде приділятися особлива увага та надаватися всебічна підтримка.

- Хочу подякувати всім причетним до цього проекту. Цей об'єкт, я вже говорив і ще раз кажу, є диспетчерською з порятунку життя запорожців. Чим швидше цей об'єкт буде введений в експлуатацію, тим більше буде врятовано людей. Цей об'єкт, після перинатального центру, стає № 1 в моїй діяльності, - наголосив голова облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 814-го дня війни

Як не втратити зв’язок та інтернет під час відключень електроенергії

У Запоріжжі виявили 2 автобуса, водії яких працювали без дозвільних документів