Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Особисті прийоми громадян – з увагою до проблем кожного

21 листопада 2013 - 11:16

Особисті прийоми громадян – з увагою до проблем кожного

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов провів прийом громадян з особистих питань. Зазвичай облдержадміністрація - це остання інстанція, куди звертаються запоріжці в пошуках справедливості та шляхів розв’язання наболілих проблем.

За порадою та допомогою до представника обласної виконавчої влади звернулися  вісім жителів області. Враховуючи те, що профіль роботи посадовця – соціальний захист, переважна більшість питань стосувалася перерахунку пенсій, оформлення субсидій та виплат,  надання допомоги на лікування.

 Так, жителька Запоріжжя Світлана Кожадей звернулася з проханням перерахувати пенсію. Андрій Гамов детально ознайомився з ситуацією жінки, вивчив надані документи, однак згідно вимог законодавства підстав для перерахунку немає. Проте, враховуючи складну життєву ситуацію, посадовець пообіцяв посприяти працевлаштуванню її сина. Відповідне доручення  направлено до обласного центру зайнятості.

Ще два запоріжці також звернулися з питання перерахунку пенсії. Їм були надані відповідні роз’яснення, а  Пенсійному фонду в Запорізькій області - доручення розглянути ситуацію.

У період проходження опалювального сезону особливої актуальності набуває питання призначення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. Зокрема, з цього приводу до посадовця звернулася запоріжанка Людмила Петрусенко. Андрій Гамов роз’яснив їй порядок призначення субсидій: необхідно подати заяву до управління соціального захисту населення за місцем проживання, довідки про доходи кожного з членів сім’ї та заповнити відповідну декларацію про доходи. Пенсіонери подають лише заяву і заповнюють декларацію. У разі оформлення субсидії сім’ї, які складаються з працездатних людей,  оплачують житлово-комунальні послуги в розмірі 15% від сукупного доходу, для непрацездатних ця сума становить 10%.

Матеріальну допомогу на зубопротезування отримала  інвалід ІІ групи Анастасія Кучерява. Також  представник обласної виконавчої влади поінформував про унікальну обласну програму соціальної підтримки малозабезпечених громадян із числа ветеранів війни, праці, інвалідів, інших соціальних верств населення «Назустріч людям», у рамках якої передбачено виділення коштів громадянам, які опинилися в складних життєвих обставинах та які потребують невідкладної матеріальної допомоги.

Проте  на особистий прийом звертаються не лише з проханнями. Наприклад, Владислав Сиднєв вніс ряд пропозицій щодо розвитку виробництва у Василівському професійному ліцеї і їх направлено на розгляд Департаменту освіти і науки облдержадміністрації.

З початку року заступник голови ОДА Андрій Гамов провів 59 особистих прийомів громадян.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України