Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Профільні служби готові до надзвичайних ситуацій у зимовий період

21 листопада 2013 - 14:36

21 листопада в Запорізькій області різко зіпсувалася погода. По території регіону пройшов північно-східний циклон, який приніс зниження температури до мінус 30 градусів, снігопад та сильний вітер, пориви якого досягали 25 метрів на секунду. Замети на дорогах місцями досягли більше одного метра. За такою легендою сьогодні в Запоріжжі відбулися спеціальні обласні навчання на випадок виникнення аварійних та надзвичайних ситуацій у зимовий період. Захід пройшов під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Пеклушенка. Очільник регіону перевірив готовність усіх профільних служб, у тому числі  управлінь ДСНС, міліції, комунальних установ, підприємств «Укртелеком», «Запоріжжяобленерго», «Запоріжгаз». Усі фахівці продемонстрували професійні вміння у боротьбі із зимовою стихією. На думку Олександра Пеклушенка, такі масштабні навчання необхідні, адже вони дають розуміння того, як потрібно діяти у разі надзвичайних ситуацій .

- Наше завдання – зрозуміти, який ресурс має в своєму розпорядженні Запорізька область з точки зору діяльності всіх служб. Завдання гармонізувати їх спільну роботу і знайти слабкі місця, з'ясувати, що нам заважало в минулі роки більш ефективно діяти. Можу сказати, що даю високу оцінку - тверду четвірку сьогоднішнім навчанням, усім задіяним службам. Що нового з'явилося в нашій роботі? По-перше, ми задіємо потенціал військових частин, потенціал міліції, потенціал служби аеропорту. Все це разом дозволяє нам більш ефективно працювати. Крім того, ми синхронізуємо роботу всіх служб. Ми обговорили, що і як робити у випадках снігових заметів. Дійшли висновку, що перше, що необхідно зробити - це перекрити дорогу, друге - це здійснити очищення доріг. Насамперед, звичайно, дороги державного значення, але не забуваючи про дороги сільські, особливо до шкіл. І в цій ситуації ми ухвалили рішення, що питаннями перекриття, стримування автотранспорту повинні займатися не дорожники, не ДАІ, вони в цей час можуть вирішувати більш важливі завдання, а це повинні вирішувати органи влади на місцях. Тим самим ми додаємо ресурс і можливість роботи відповідним підрозділам, - заявив Олександр Пеклушенко.

Техніка готова, фахівці навчені. Але резерв для підвищення ефективності роботи структур ще є, впевнений голова облдержадміністрації. Головний напрямок, за словами Олександра Пеклушенка - це поліпшення їх матеріально-технічної бази, в першу чергу дорожніх служб регіону.

- Ви бачили станцію ДСНС, яка укомплектована технікою за рахунок обласного бюджету. Ця станція вже сьогодні нам дозволяє відчувати себе більш підготовленими до складних ситуацій. І ми підемо на виправдані витрати, як у міських і районних бюджетах, так і в обласному бюджеті на зміцнення матеріально-технічної бази Служб автомобільних доріг. Адже їх  матеріально-технічна база спільно з ДСНС -  це вже 95 відсотків успіху. Все це потрапить до мого розпорядження, все буде підкріплено сесією і бюджетними асигнуваннями. Ще раз повторюю, ці навчання є досить серйозними, це наш потенціал, який відпрацьовується організаційно і структурно. Остаточні висновки ми зробимо після того, як будуть результати роботи служб на місцях у найвіддаленіших куточках нашої області, - зауважив голова облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників