Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі пропонують зробити експериментальний майданчик щодо проблем та перспектив патріотичного виховання молоді

21 листопада 2013 - 15:55

В обласній державній адміністрації відбулося засідання координаційної ради з питань патріотичного виховання молоді, яке провів заступник голови ОДА Андрій Гамов.

Члени ради заслухали звіт директора обласного центру патріотичного виховання молоді Марини Шконди про роботу, проведену в поточному році. За її словами, наразі в області створено 29 гуртків з патріотичного виховання, з яких 14  працюють у  Запоріжжі. Нині ведуться перемовини про відкриття такого центру в Розівському районі. Серед заходів, організованих та проведених закладом, - «круглі столи», науково-практичні конференції, уроки мужності, військово-патріотичні та інтелектуально-розважальні ігри, науково-інтелектуальні змагання, літературно-дослідницькі конкурси та тематичні флеш-моби тощо.

Восени відбувся представницький захід – VII Міжнародна науково-практична конференція з питань патріотичного виховання молоді, на яку прибули представники з Росії, Білорусі, Грузії, Франції та США. За словами Марини Шконди, гості поділилися власним успішним досвідом з патріотичного виховання молоді, який був ретельно проаналізований та взятий у роботу запорізькими фахівцями.

Щодо планів на наступний рік посадовець повідомила, що продовжиться реалізація добре відомих та улюблених молоддю заходів. Крім того, до них будуть додані деякі нові. Зокрема, планується проведення першого фестивалю колядок, а також ряд заходів, присвячених 200-річчю Т.Г. Шевченка. Також працюватиме традиційний літній патріотичний молодіжний табр, пройде вело-фото-квест до дня визволення Запоріжжя.

Учасники заходу також обговорили проект положення про відзнаку «За активну роботу з патріотичного виховання», яку планують запровадити в Запорізькому краї. Члени ради затвердили  проект з урахуванням технічних зауважень.

У ході засідання президент Всеукраїнської федерації «Спас» Олександр Притула виніс на обговорення пропозиції до проекту резолюції VII Міжнародної науково-практичної конференції з питань патріотичного виховання молоді. Йшлося про необхідність звернутися до Міністерства освіти і науки України з пропозицією створити на базі обласного центру патріотичного виховання молоді експериментальний науково-практичний майданчик Міністерства, де досліджуватимуть проблеми та перспективи патріотичного виховання української молоді. Крім того, в умовах сьогодення доцільно порушити питання про створення всеукраїнської координаційної ради з питань патріотичного виховання молоді. Пропозицію підтримав заступник голови облдержадміністрації Андрій Гамов.

- Запорізька область має колосальний досвід  роботи з патріотичного виховання молоді, тому цілком логічно запропонувати наш центр для дослідження проблем та перспектив у цих напрямках, - висловив позицію представник обласної виконавчої влади.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні