Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У жовтні з соціального супроводу знято 504 сім’ї, які подолали свої проблеми

22 листопада 2013 - 13:00

У жовтні з соціального супроводу знято 504 сім’ї, які подолали свої проблеми

Протягом жовтня на обліку в центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді області перебувало 7188 сімей/осіб (12791 дитина), які опинилися в складних життєвих обставинах. З них 3176 сімей/осіб (6419 дітей) перебували під соціальним супроводом, їм надано 60,8 тисячі соціальних послуг. Загальна кількість громадян, які протягом жовтня отримали соціальні послуги ЦСССДМ за карткою отримувачів послуг, складає 13,9 тисячі осіб, їм надано 58,02 тисячі послуг.

Про це повідомила директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Понікарова.

- Серед найбільш поширених причин складних життєвих обставин у сім’ї/особи, через які вони перебувають на обліку центрів СССДМ та користуються соціальними послугами, є складні стосунки в родині та зневажливе ставлення між її членами, малозабезпеченість та матеріально-побутові проблеми, безробіття одного або кількох членів сім’ї, безвідповідальне батьківство, низький виховний потенціал, порушення прав дитини, інвалідність батьків або дітей, наркотична або алкогольна залежність одного або кількох членів родини, насильство в сім’ї тощо, - зазначила Оксана Понікарова.

За словами посадовця, протягом жовтня завдяки роботі працівників центрів було отримано такі результати: 498 сімей навчено навичкам відповідального батьківства, 91 сім’я оформила або відновила документи, 141 сім’я отримала соціальні виплати та пільги, 320 родин отримали спонсорську  грошову допомогу, одяг, взуття та продуктові набори. Крім того, було поліпшено матеріально-побутові умови проживання 309 сімей, 92 сім’ї отримали допомогу в лікуванні та догляді, члени 70 родин працевлаштовані або поставлені на облік з безробіття, членів 29 сімей влаштовано на навчання, двох дітей повернуто з державного закладу тимчасового утримання до родини.

Також протягом жовтня знято з соціального супроводу 532 сім’ї/особи, з них 504 – з позитивним результатом. Крім того, проведено 2102 групових заходи щодо роботи з підвищення статусу інституту сім’ї та пропаганди здорового способу життя - лекції, бесіди, заняття з волонтерами, тренінги, відеолекторії тощо, якими охоплено 17,9 тис. осіб.

Крім того, спеціалісти забезпечують доступність соціальних послуг шляхом надання інформації про діяльність центрів області серед організацій-партнерів, в учбових закладах, під час виїздів Мобільного консультаційного пункту, в ЗМІ,  виготовляють та розповсюджують соціальну рекламу. Якість надання соціальних послуг забезпечується завдяки дотриманню та виконанню стандартів надання соціальних послуг.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки