Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Права запорізьких дітей захищаються на всіх рівнях

22 листопада 2013 - 14:54

Заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гамов провів зустріч з директором проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні» Танею Сенфорд Аммар. Проект реалізується за фінансової підтримки Канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі і розвитку тільки в двох містах країни – у Мелітополі (з 2011 року) та Івано-Франківську. У наступному році до них приєднається і Запоріжжя - восени тут розпочато роботу зі створення Центру відвідування для дітей та молоді, які перебувають у конфлікті із законом.

Андрій Гамов подякував директору Проекту Тані Сенфорд Аммар за вкрай важливу та велику роботу, яка проводиться на території області.

- Високо цінуємо вашу активну позицію та небайдужість до долі запорізьких дітей. У  разі, якщо в ході реалізації вам знадобиться будь-яка допомога, звертайтесь без коливань. В особі облдержадміністрації ви отримали надійного партнера, зацікавленого в успішності вашої роботи на території регіону, -  підкреслив представник обласної виконавчої влади.

Вкрай важливо, що завдання та цілі Проекту гармонійно вписуються у ключові пріоритети, визначені Главою держави щодо захисту прав дітей. До речі, проведену в цих напрямках роботу високо оцінила голова Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Юкіе Мокуо: «Дивлячись на всі ті високі зобов’язання щодо захисту прав дітей, які взяла на себе Адміністрація Президента України, Кабінет Міністрів України, ми констатуємо той факт, що питання захисту прав дитини в Україні справді на високому рівні».

Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко підтвердив, що дійсно в останні роки в напрямку захисту прав дітей досягнуто певної стабільності - реалізується успішна, результативна, визнана ефективною міжнародними експертами політика щодо усиновлення та влаштування дітей-сиріт, знижується малюкова смертність тощо. Проте залишається ряд питань, над вирішенням яких необхідно продовжити працювати. Йдеться про необхідність не тільки враховувати фінансові обов’язки, але й поважати та чути думку та позицію дитини, забезпечувати найвищі інтереси в усіх питаннях.

Пані Сенфорд Аммар пояснила, що суть реалізації Проекту полягає в наданні дітям та молоді, засудженим до покарань, комплексної допомоги, попередження про ризики алко-, тютюно-  та наркозалежності, інфікування ВІЛ/СНІД, здобуття навичок подолання негативних проявів у поведінці тощо.

- Наша мета - допомогти тим, хто вже оступився, підліткам з груп ризику, попередити про наслідки небезпечної поведінки та відповідальність, яку їм доведеться понести, у разі скоєння правопорушення - окреслила напрямки роботи Таня Сенфорд Аммар.

Також директор проекту спрогнозувала, що найближчим часом в область почнуть приїжджати представники інших регіонів, щоб вивчити та перейняти досвід роботи таких центрів.

Вона відзначила, що для неї Запорізька область – це особливий напрямок роботи: «Працюючи на вашій території, ми дійсно відчуваємо діалог та результат».

У свою чергу, Андрій Гамов запевнив директора проекту «Реформування системи кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні» в тому, що й надалі будь-які нові ініціативи канадської сторони будуть підтримані керівництвом облдержадміністрації.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ

Впродовж доби окупанти 254 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу