Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Президент підтримав запорізькі ініціативи.

1 лютого 2006 - 16:15

 

   В актовій залі заводоуправління ВАТ «Запорізький металургійний комбінат «Запоріжсталь» Глава держави Віктор Ющенко  провів нараду з керівниками металургійних підприємств та адміністративно-господарським активом Запорізької області.

 

 Йшлося, в першу чергу, про програми дій на 2006-2007  роки з енергозбереження, реформування комунального господарства, вирішення проблем в екологічній та медичній сферах.

 

   Учасники наради проінформували  Президента про ряд наболілих проблем області  та проектів, які доцільно впровадити для  їх вирішення.

 

    Віктор Ющенко висловився за необхідність створення оперативної комісії при голові Запорізької ОДА, яка би протягом найближчих 20-30 днів розробила концепцію  програм, що об’єднують ці проекти,  і з березня вони вже вступили в дію. Президент також запевнив представників місцевого активу та влади, що в разі необхідності готовий підключити до цієї роботи центральні структури виконавчої влади

 

   Глава держави  коротко зупинився на основних, на його погляд, пунктах, які слід відобразити в програмах, вказавши конкретні кроки й завдання.

 

   Зокрема, говорячи про програму енергозбереження, Президент висловився за необхідність залучити до неї максимальну кількість ресурсів регіону. В цьому контексті він наголосив на важливій ролі, яку може відіграти бізнес. Йдеться, зокрема, про освоєння виробництва обладнання, що генерує енергію.

 

   Глава держави зазначив, що, вислухавши сьогодні виступи керівників металургійних підприємств, має намір звернутися до Уряду з пропозицією ще раз розглянути питання єдиних вантажних тарифів з урахуванням галузевої специфіки.

 

   Президент також відзначив важливість розробки альтернативних джерел енергії.

 

   Говорячи про вдосконалення  програми вирішення екологічних проблем регіону, Віктор  Ющенко відзначив, що багато цих питань пов’язані з відсутністю ефективного контролю за шкідливими викидами в атмосферу та недостатньо ефективною системою штрафів за шкоду, завдану довкіллю. Він також  висловився  і за необхідність вдосконалити нормативну базу з цього питання. Йдеться насамперед про відомчі акти. Глава держави  доручив Міністерству екології протягом місяця здійснити цю роботу.

 

   Коментуючи медичну реформу, яка розпочинається в лютому, Віктор Ющенко нагадав, що бюджет-2006 передбачає вдосконалення первинної ланки медичної допомоги. Глава держави доручив Запорізькій ОДА та місцевим адміністраціям сформувати графік та встановити контроль за забезпеченням пунктів первинної медичної допомоги необхідним оснащенням.

 

     Президент закликав органи місцевої влади  відмежуватися у своїй діяльності від політики і зосередитися на вирішенні соціальних проблем громадян.     Звертаючись до представників місцевої влади, Президент закликав їх «займатися своєю справою». «Регіональна влада має бути найбільш деполітизованою», – сказав Віктор Ющенко, пояснивши свою позицію тим, що  держслужбовці мають  зосереджуватися не на політичних іграх, а на реалізації конкретних очікувань громади. Звертаючись до місцевих чиновників, він попросив їх  не використовувати у своїй діяльності оцінки та аргументи, які можуть негативно вплинути на ситуацію в суспільстві. Це стосується спекуляцій довкола тем федералізму, сепаратизму, мовних питань і міжконфесійних відносин. «Ми повинні відстоювати національні інтереси, в тому числі в питаннях єдності, соборності та суверенітету»,  – наголосив В. Ющенко.

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Читайте також

Транспортну компанію, яка працює без дозвільних документів, виявив територіальний відділ «Укртрансбезеки»

Відстрочка для звільнених строковиків та бронювання працівників: представники ТЦК про зміни в законодавстві

«Запорізькі їжаки» мчать до перемоги

Навчання в змішаному форматі: діти радіють зустрічі з однокласниками та вчителями

У Запоріжжі колишні військовослужбовці та їх сім'ї зможуть пройти реабілітацію

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Про пенсії ветеранів-чорнобильців говорили під час круглого столу

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?