Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі юнацькі театральні колективи позмагалися за звання кращих

24 листопада 2013 - 10:02

Обласний фестиваль-конкурс дитячих та юнацьких театральних колективів «Світ театру та Я» відбувся у ПК «Орбіта». Захід проходить у рамках багатокомпонентного фестивалю «Таланти твої, Запорізький краю!». Фестиваль відвідав в.о. директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Віктор Захарчук.

- У Рік дитячої творчості, проголошеного Президентом України, в області проходить масштабний фестиваль «Таланти твої, Запорізький краю!». У його рамках вже відбулися конкурси інструментальної музики «Музична веселка», з вокалу «Зіркове сяйво», хореографічного мистецтва «Веселі закаблуки». Фестиваль театральних колективів – фінальний акорд цього масштабного проекту, - повідомив посадовець.

За словами Віктора Захарчука, позашкільні заняття – спортом, малюванням, танцями чи театром розвивають творчі здібності дітей, сприяють їх самореалізації та визначенню у подальшому житті.

У фестивалі «Світ театру та Я» взяли участь 60 колективів загальноосвітніх шкіл та позашкільних навчальних закладів Запорізького краю. Перед юними акторами було поставлене непросте завдання – не просто розважити глядачів, але й вразити членів журі, продемонструвати високу театральну майстерність, художній рівень та сценічну культуру. Серед членів журі, між іншими, були народні артисти України, які звертали увагу і на режисерський задум, якість сценографії, музичне оформлення та рівень виконавчої майстерності.

Високо були оцінені виступи таких колективів: Народний художній колектив театральна студія «Бемс» Центру дитячої та юнацької творчості імені В. Гнаровської (Вільнянський район), Акторська група «МАСКА» та  «Балаганчик» Бердянського Центру дитячо-юнацької творчості,Народний театр-студія «Музична казка» Центру естетичного виховання Хортицького району міста Запоріжжя.

Гран-прі фестивалю отримала авторська група зразкового театрального колективу «МАСКА» (м. Бердянськ).

Також у цей день у рамках Всеукраїнського дитячо-юнацького фестивалю народного мистецтва «Смарагдові витоки» проведена обласна конкурс-виставка «Народна іграшка», де були представлені близько 400 експонатів - ляльки-мотанки, глиняні, в’язані, солом’яні іграшки, з солоного тіста, а також плетені та шиті. Гран-прі конкурсу – виставки присуджено Юлії Кюрчевій за іграшку коник-стрибунець (м. Мелітополь).

 


Управління у справах преси та інформації

Читайте також